Lørdagsmad: Pandekage-glade dage

En hurtig og sund omgang amerikanske bananpandekager gør både store og små glade

Bananpandekager fungerer godt både om lørdagen og om søndagen. Foto: Wong Sze Fei/Panthermedia/Ritzau Scanpix

Det er søndag morgen, dagen efter afgørelsen af det amerikanske præsidentvalg. Allerede inden søvnen er gnedet fra de trætte øjne, der har kigget på resultater og hørt reaktioner til meget sent lørdag aften, kommer spørgsmålet – eller rettere kommandoen – fra den yngste commander in chief i huset.

”Skal vi ikke have pandekager?” lyder det fra den otteårige søn.

Det er ikke så overraskende, at børn har lyst til pandekager, heller ikke til morgenmad. Men den efterfølgende sætning får valgtrætte morgentåger til at lette en smule. ”Det må gerne være de små med bananer.”

Okay, så er der noget at arbejde med. Amerikanske pandekager passer jo godt til valgtemaet, og så er denne slags uden sukker og meget mel også gode, når det skal gå lidt tjept, og sundhed også vejer noget på vægtskålen.

Sundhed, schmundhed, må man så tilføje med skeptisk jiddisch tilføjelse, for pandekagerne skal jo stadig være søde og sprøde på den rigtige måde. Men man behøver ikke at skulle bruge dusinvis af æg, som nogle foretrækker i ”rigtige” pandekager. Og ej heller masser af mel og sukker. Den slags skal jo også helst stå og trække nogle timer eller en nat.

Disse superhurtige og lækre pandekager får både smag og konsistens fra modne bananer, dadler og lidt vaniljesukker, mens havregryn, færre æg og et drys mel klarer resten.

Jeg følger aldrig helt den samme opskrift, så man må selv prøve sig frem. Man kan blande det hele sammen hurtigt i en smoothie-blender. Vi bruger en Nutribullet, der kan anvendes til både supper, hummus og i dette tilfælde pandekagedej, som egner sig godt til de mindre og lidt tykkere af slagsen.

På kort tid står der 10-12 lækre amerikanske valg-pandekager klar på morgenbordet, som alle kan lide især med sirup eller citron og sukker på.