Pia Kjærsgaard: Det handler om at nyde tiden med børnebørnene intensivt

Barndommens sommerferier blev tilbragt i forældrenes sommerhus “helt ude i Bagsværd”, men i dag inviterer Pia Kjærsgaard selv hele familien til Santorini. Her nyder hun at skubbe forældrene lidt til side og tilbringe alenetid med sine børnebørn

Pia Kjærsgaard opnår en anden nærhed, når hun i sommerferien er sammen med familien gennem længere tid.
Pia Kjærsgaard opnår en anden nærhed, når hun i sommerferien er sammen med familien gennem længere tid. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix.

Hvad lavede du i din barndoms ferier?

Jeg er jo fra en generation, hvor man ikke rejste så meget til udlandet, som man gør i dag. Så vi var typisk i sommerhus - helt ude i Bagsværd! Det var et meget klassisk træsommerhus med das i haven. Det var primitivt, men det var skønt, og jeg har nogle af mine bedste minder fra den tid. Men da jeg så fyldte 10 år, flyttede vi i hus med have, og så kom vi ikke så meget i sommerhuset længere.

Tilbragte du tid med dine bedsteforældre - og hvad lavede I?

Jeg tilbragte meget tid med mine bedsteforældre i sommerferien, men det var ikke sådan, at jeg tog på ferie med dem. De tog nærmere på ferie med os og kom ofte forbi sommerhuset. Især min mormor. Jeg har ikke så mange konkrete minder fra oplevelser med hende. Hun var der ligesom bare som en del af familielivet. Jeg havde et meget tæt forhold til hende. Mine forældre blev skilt i mine teenageår, og så var det hende, der tog over. Hun var altid meget nærværende, og jeg holdt meget af hende. Hun var en ordentlig og fornuftig kvinde, som jeg så meget op til.

Pia Kjærsgaards søn og to af hendes børnebørn nyder vandet på græske Santorini, hvor hun nyder at få besøg af familien.
Pia Kjærsgaards søn og to af hendes børnebørn nyder vandet på græske Santorini, hvor hun nyder at få besøg af familien. Foto: Privatfoto

Hvad laver du selv med dine børnebørn, når de er på ferie?

Mine børnebørn er jo efterhånden blevet store, og flere af dem er voksne. Særligt de ældre piger har vi tidligere haft med på sportsstedet La Santa Sport. Det er jo det, som de gerne vil. Men ellers har vi jo et hus på Santorini i Grækenland, hvor de er kommet meget, og det er helt fantastisk. Specielt når min søn kommer med sine to piger, den ene på otte og den anden, som er voksen og har en kæreste med. De kommer hver sommer og besøger os i Grækenland, og det er skønt. For der kommer jeg virkelig ind på dem på en helt anden måde. Det med at være sammen hele døgnet gennem længere tid, mens man bader, hygger sig og laver mad, giver bare en helt anden oplevelse.

Pia Kjærsgaard, til venstre, med lillebror Henrik i familiens sommerhus i Bagsværd.
Pia Kjærsgaard, til venstre, med lillebror Henrik i familiens sommerhus i Bagsværd. Foto: Privatfoto

Har du gode råd til aktiviteter, som kan underholde og interessere både børn og voksne?

I sidste ende handler det bare om at nyde tiden med børnebørnene intensivt. Og måske også at skubbe forældrene lidt til siden. At sige, nu kan vi godt selv klare den, så de også kan få noget fred og ro sammen. Det er jo altid dejligt for bedsteforældrene - og forhåbentlig også for børnebørnene.