Prøv avisen
Læserrejse

Pilgrimsvandring på Caminoen

Højdepunktet på turen er udsigten til den imponerende katedral i Santiago de Compostela. Foto: Unitas Rejser.

Tag med Kristeligt Dagblad og Unitas Rejser til den verdensberømte Camino og gå de sidste 100 kilometer sammen med erfaren dansk guide

En vandretur på Caminoen er en uforglemmelig spændende tidsrejse i historien, hvor du samtidig har mulighed for at koble af og være væk fra mobiler og computere, og i stedet kan koncentrere dig om at nyde de smukke landskaber, mens lungerne fyldes med frisk luft.

På de små støvede veje og stier forsvinder tankerne hurtigt væk fra hverdagens rutiner, og i stedet sænker stilheden og roen sig.

Camionen er en populær pilgrimsrute, hvor millioner af pilgrimme har gået i århundreder før os.

Netop de sidste 100 kilometer, hvor vi går, berettiger til et ”Compostela”, og vi kommer til at gå på den sidste etape ud af otte på den franske rute. Denne rute blev i 1993 en del af verdens kulturarv (Unesco).

Oprindelig blev Caminoen brugt som en bods- og afladshandling, hvor man skulle sige undskyld til Sankt Peter, Himlens dørvogter, mens en præst piskede dem, der blev grebet i utroskab eller lignende.

Også i dag bærer mange spaniere, der går på Caminoen, videre på arven.

I samarbejde med den erfarne pilgrimsvandrer Dina Schmidt tilbyder vi en spændende nidages tur. På turen bor vi på hyggelige hoteller og gæstehuse, og bagagen bliver transporteret fra hotel til hotel, så du blot skal medbringe en lille rygsæk med vand og andre småting til dagens fornødenheder.

Turen begynder i Sarria og slutter i Santiago de Compostela, hvor apostlen Jakob ifølge legenden ligger begravet i den smukke katedral. Du vil som vandrer opleve det kupererede terræn i Galicien, som mange mener er den smukkeste del af Caminoen.

Genvinsten for alle anstrengelserne kommer, når du når til hjertet og samlingspunktet af alle pilgrimsrejser: Santiago de Compostela.

Vi bevæger os ad veje og stier i de spændende og afvekslende landskaber, mens muslingeskallen og de gule pile viser os, at vi er på rette vej. Undervejs passerer vi gennem landsbyer og over broer, forbi kirker og klostre, og vi overnatter i de kendte pilgrimsbyer.

Generelt kan alle deltage i denne tur, dog kræver det, at man er i god fysisk form. Samtidig anbefales det, at man starter træning i god tid inden. Så man har overskud til at nyde turen.

Gør noget ved dine drøm. Gå på Caminoen med os og få en uforglemmelig rejse og oplevelse.

Dag 1 : Afrejse fra København og ankomst til Santiago de Compostela

Dag 2 : Sarria-Portomarin

Dag 3 : Portomarin-Palas De Rei

Dag 4 : Palas De Rei-Melide

Dag 5 : Melide-Arzua

Dag 6 : Arzua-Rua

Dag 7: Rua-Santiago de Compostela

Dag 8 : Hjemrejse fra Santiago de Compostela via Zürich til København

Billedet viser middelalderbroen, der fører over til byen Capilla Porto Marin. - Begge fotos: Unitas Rejser. Foto: Unitas Rejser.
SAMSUNG CAMERA PICTURES Foto: Samsung Camera Pictures.