Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Læserrejse

Pilgrimsvandring til Rom

I disse år er der stor efterspørgsel på pilgrimsvandringer til hellige steder, hvor man undervejs mod pilgrimsmålet gående kan få udlevet sin kristendom på en mere fysisk og nærværende måde. Foto: Unitas Rejser

Tag med på en af de vigtigste kristne pilgrimsruter, der ender ved Peterskirken i Rom

”Måske du først må træde så mangt et mødigt fjed, før du kan finde vejen, hvor stjernen stråler ned. Hold ud, du stjernepilgrim på vej til Betlehem, du er på vej til lykken, du er på vejen hjem”. Så poetisk og smukt skrev Johannes Jørgensen nogle af versene i digtet ”Imellem nattens stjerner” og om at være kristent søgende i sit liv.

Johannes Jørgensens digt afspejler netop det, der er stor efterspørgsel på for tiden: pilgrimsvandringer til hellige steder, hvor man undervejs mod pilgrimsmålet gående kan få udlevet sin kristendom på en mere fysisk og nærværende måde. Eller som det også er blevet sagt: At gå pilgrimsvandring er som at bede med fødderne.

La Via Francigena er en del af et stort netværk af pilgrimsruter, der opstod i middelalderen i Centraleuropa.

Sammen med pilgrimsruten til Santiago de Compostela regnes Via Francigena som en af de vigtigste kristne pilgrimsruter. La Via Francigena tager sit udspring i Cantabury i England, hvorfra den går gennem Frankrig (deraf navnet ”Franker-vejen”) og videre ned gennem Italien til det endelige pilgrimsmål: Peterskirken i Rom.

Denne pilgrimsvandring på Via Francigena er tilrettelagt, så vi går det sidste stykke på ruten, inden vi ankommer til Rom.

Turen starter i Viterbo cirka 100 kilometer nord for Rom. Herfra går vi omkring 20 kilometer dagligt og ender vores pilgrimsfærd på Peterspladsen i Rom, hvor vi deltager i pavens påskemesse søndag første påskedag. Det er altid en stor oplevelse at opleve den imponerende påskemesse på Peterspladsen i Rom, men det er helt specielt, når man afslutter sin vandring og ankommer til sit pilgrimsmål netop på denne hellige dag.

Under de daglige vandringer gennem det spirende og smukke italienske forår, bliver der rig lejlighed til at reflektere, hengive sig og gennem vandringerne forhåb-entligt komme tættere på Gud.

Vi har en italiensk naturguide med, der viser os vej på stisystemerne, så vi kan koncentere os om den ”indvendige vandring”.

Overnatningerne finder sted langs pilgrimsruten; de fleste steder på katolske klosterpensioner, som netop huser pilgrimmme på vej til Rom.

For de interesserede er det muligt at få et pilgrims-bevis på, at man har gået de sidste 100 kilometer på La Via Francigena og er ankommet til pilgrimsdestinationen Rom.

La Via Francigena er en del af et stort netværk af pilgrimsruter, der opstod i middelalderen i Centraleuropa. Foto: Unitas Rejser
Pilgrimsfærden ender på Peterspladsen i Rom, hvor vi deltager i pavens påskemesse første påskedag. Foto: Unitas Rejser