Prøv avisen

Prins Henrik får egen jagtvej

0Den kommende æreskunstner i samtale med Kultur-Bornholms præsident, Carsten Seeger. – Foto: Kulturbornholm.

Den østbornholmske by Østermarie samler på stjerner i gadebilledet. Faktisk har KulturBornholm med den driftige præsident Carsten Seeger i spidsen allerede oprettet en stribe nye gadenavne i byen siden 1995 for at ære forskellige kunstner-venner af Bornholm

Sådan kan man allerede gå ture gennem Henning Moritzens Allé, Ghita Nørbys Runddel, Bodil Udsens Plads, Ebbe Rodes Avenue, John Hahn-Petersens Boulevard, Jesper Kleins Bane-gårdsplads, Sigurds Bjørnesti, Gitte Hænnings Strand-allé, Benny Andersens Boldgade, Palle Hulds Hulvej, Søren Hauch-Fausbølls Terrasse, Flemming Flindts Svanesø og senest René Dif Gade. Men fra den 20. maj får de vejskiltsbærende kunstnere fint selskab.

LÆS OGSÅ: Fra baggården til ungdomsgården

Æreskunstneren er billedhugger, pianist, forfatter og oversætter. Han kommer sejlende til Bornholm på sin hustrus fartøj, og han skal på jagt om morgenen. Han bor for resten på Amalienborg. Oplysningerne har fået flere til at gætte ganske rigtigt, skriver Carsten Seeger i en pressemeddelelse, efter at netavisen bornholm.nu i mandags gik ud med nyheden om, at prins Henrik kommer til Østermarie for at blive hædret som årets æreskunstner 2014.

Det sker med en gallakoncert i Østermarie Kirke, hvor Gitta Maria Sjöberg (æreskunstner i 2012) uropfører Matti Borgs kompositioner til prins Henriks digte, inden Prinsen selv indvier sin egen gade Prinsgemalens jagtvej.

Vejen ligger i øvrigt som de øvrige æreskunstnerveje i Østermarie på privat grund:

Det offentlige er ikke blevet spurgt siden afslaget om en Victor Borges Genvej. Begrundelsen var, at det ikke var en morsom idé, forklarer Carsten Seeger.