Prøv avisen
Lørdagsmad

Råmarineret squashsalat med ricotta

Rå squash smager lækkert, hvis det får lov til at trække med salt i en time. Her serveret med citron, ricotta og pistacienødder. – Foto: Inge Haandsbæk Jensen

I dag begynder skabelsesperioden, hvor man takker Gud for årets høst. Årets modne squash tager taknemmeligt imod råmarinering i denne lækre salat

Efter sommerens nådesløse tørke og sol kan det være en udfordring for haveejerne at få noget nyttigt ud af bedene. Men har man squash til gode, er det bare med at plukke af dem nu, og gerne før de bliver alt for store.

Så skal planten ikke bruge energi på at få en stor, vandholdig frugt til at vokse yderligere.

I dag starter skabelsestiden, en periode i kirkeåret, hvor mange kirker sætter fokus på skabelsen og takker for og opfordrer til at værne om alt det skabte. Skabelsestiden varer fra den 1. september til den 4. oktober.

Squashen er selv en taknemmelig grøntsag. Hvis man plukker sine squash, før de bliver alt for store, kan man være heldig at høste op til 25 i løbet af en sommer. Og til os andre, som bor i lejligheder, er der heldigvis lave priser på økologisk squash i diverse dagligvarebutikker.

Squash er det engelske ord, franskmændene kalder dem courgetter, og i Italien går de under navnet zucchini.

Det er en vigtig ingrediens i middelhavskøkkenet og i retter som ratatouille, men prøv at spise dem råmarineret i denne lækre salat.

Brug gerne en blanding af grønne og gule squash, og marinér squashstykkerne en times tid før servering.