Rejs med fra Lissabon til Algarve

Tag med Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser på en kulturrejse til by og natur i Portugal til oktober

Rejs med fra Lissabon til Algarve

Lissabon er en rejse værd. Byen har en helt særlig stemning, som mange har forsøgt at beskrive. Man mærker havets nærhed og bliver mindet om, at mange søfarende er sejlet ud fra dette sted. Det er sikkert grunden til, at flere beskriver byen som et stort skib, der har lagt til kaj. Vender man blikket ind mod land, kan man notere sig, at Lissabon ikke har de store skyskrabere. Det er en lille og intim hovedstad. De enkelte kvarterer er meget forskellige og har en nærmest poetisk klang: Alfama, Baixa, Chiado, Bairro Alto, Alcântara.

Hvornår: 21. - 28. oktober 2023

Pris: 12.650,- pr. person på dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er 2500,-

Tilmelding og yderligere information: hos Granada Kulturrejser på tlf. 86 89 31 91 eller www.granada.dk

Prisen inkluderer: transport, halvpension med drikkevarer, de  programsatte udflugter samt entreer 

På denne læserrejse bliver der mulighed for at opleve den smukke og stemningsfyldte by. Rejsen kombinerer fire dage i Lissabon med tre dage ved Algarvekysten. Mens store dele af Algarvekysten er fyldt med store hoteller, har Sagres længst ude mod vest fået lov til at ligge forholdsvis uberørt. Her er stadig god plads, høj himmel, Atlanterhavet, fugle, fisk og delfiner.

I Lissabon er der både god tid til at opleve de forskellige kvarterer i byen samt komme lidt uden for centrum. Den første dag udforskes den ældste del af byen, hvor blandt andet domkirken ligger. Denne dag bliver der også mulighed for at opleve den portugisiske fado-tradition på en traditionel restaurant.

Den følgende dag går turen ud af Lissabon med bus til Belém med blandt andet det imponerende Jerónimus-kloster. Den sidste hele dag i byen besøges det charmerende Chiado-kvarter med de mange caféer og mindre butikker. Her ligger også det gotiske Carmokloster, hvor kun ydervæggene står tilbage efter jordskælvet i 1755.

Inden afskeden med Lissabon gøres der holdt i udkanten af byen, hvor man i 1998 holdt den store Expo-udstilling. Her er spændende ny arkitektur og flot udsigt til Tejo-floden. Busturen fortsætter mod syd gennem et smukt landskab præget af korkege og stenege. Sidst på dagen ankomst til Sagres og indkvartering på et skønt hotel med udsigt til Atlanterhavet.

I Sagres er der rig lejlighed til at nyde den storslåede natur. På en sejltur bliver der mulighed for at se delfiner og havfugle. I land besøges det gamle fort ved klipperne. Henrik Søfareren brugte denne lokalitet som udgangspunkt for sine ekspeditioner. Rejsen afsluttes i den hvide kystby Faro, hvor der både bliver byrundtur og afslutningsmiddag efter en uge fyldt med mange indtryk fra både naturen og byen.

Program i stikord 

Dag 1: Med fly fra Kastrup til Lissabon. Intro og fælles aftensmad.

Dag 2: Den ældste del af byen med domkirken og de flotte pladser.

Dag 3: Bélem med kloster og søfarermonument samt Cascais.

Dag 4: Det historiske Lissabon med bl.a. Carmo klosteret.

Dag 5: Expo i udkanten af Lissabon og videre til Sagres.

Dag 6: Sagres med delfintur og det gamle fort.

Dag 7: Videre til Faro med byrundtur og afskedsmiddag.

Dag 8: Afrejse fra lufthavnen i Faro og med fly til Kastrup.