Rejs med til det eventyrlige Sverige

Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser står bag denne læserrejse i august, der kommer helt tæt på svensk musik, litteratur og historie

På denne rejse til Sverige besøges blandt andet domkirken i Skara med de spidse tårne.
På denne rejse til Sverige besøges blandt andet domkirken i Skara med de spidse tårne. Foto: Granada Kulturrejser.

På denne læserrejse bliver der mulighed for at opleve mange aspekter af vores fascinerende broderland. Der bliver lejlighed til at komme tæt på kulturen med særligt fokus på musikken, litteraturen og historien. Den storslåede natur fra skærgården ved Göteborg til Värmlands romantiske landskaber og søerne ved Västra Götaland er også en vigtig del af rejsen.

Bussen bringer os via Helsingborg langs den svenske vestkyst til den charmerende by Kungälv nord for Göteborg. Her ligger en nordisk højskole blandt klipper og med udsigt til den gamle fæstning. Det er udgangspunktet for rejsens første to dage.

Højskolen giver god rammer for at introducere især svensk litteratur og musik. Rejseleder Pia Köllner tager sig som musikhistoriker af de musikalske aspekter, mens litteraturhistoriker Henrik Kidmose vil tage sig af forfatterne. Den smukke skærgård mod vest er målet for udflugten med besøg på den lille ø Marstrand med fæstningen og de charmerende træhuse.

Rejsen fortsætter ind i landet til det skønne Värmland, hvor et hyggeligt hotel i centrum af Sunne og tæt på søen Fryken er base. På denne egn voksede forfatterne Selma Lagerlöf og Göran Tunström op. Et besøg på Lagerlöfs gård er et must, men rejsen inkluderer også et besøg på et spændende galleri med installationer og eksperimenterende kunst.

De sidste dage på rejsen har fokus på den del af landet, som ofte beskrives som Sveriges vugge, Västra Götalands len mellem de store søer. Her lader forfatteren Jan Guillou romanerne om ridderen Arn udspille sig. Der bliver lejlighed til at besøge flere smukke historiske steder, som indgår i romanerne: kirken i Forshem med den imponerende granitudsmykning, domkirken i Skara og Varnhem Klosterkirke.

Undervejs skal vi naturligvis synge nogle af de dejlige svenske sange, høre gode fortællinger og nyde den lokale mad. Velkommen til det eventyrlige Sverige, velkommen til en tur med stor afveksling, smuk natur og interessant kultur!