Har du rejsefeber? Den kan behandles med varme tortillaer

Poul Joachim Stender drømmer sig til Californien og Mexico med mad og drikke fra det mexicanske køkken

Når coronapandemien forhindrer én i at rejse ud i verden og opleve fremmede køkkener, må man bringe deres køkkener hjem til sig selv og lave eksempelvis fyldte tortillas, der smager bedst med en, tja, Corona-øl til.
Når coronapandemien forhindrer én i at rejse ud i verden og opleve fremmede køkkener, må man bringe deres køkkener hjem til sig selv og lave eksempelvis fyldte tortillas, der smager bedst med en, tja, Corona-øl til. Foto: Poul Joachim Stender .

Præsident Donald Trump nåede aldrig at bygge en mur mod Mexico. Og var den blevet bygget, havde han ikke kunne holde det mexicanske køkken ude af USA.

I stater som Californien spiser selv radikaliserede Trump-tilhængere mexicansk mad med allerstørste fornøjelse.

Efter at have boet nogle år i Californien og efter at have besøgt Mexico adskillige gange er jeg afhængig af mexicansk mad. Jeg har tilpasset mine Mexico-retter efter egen smag og bruger de ingredienser, jeg har forhånden.

I disse grå pandemi-dage, hvor verden er malet rød og rejser mod sol og eksotiske himmelstrøg frarådes, drømmer jeg mig tilbage til Californien og Mexico med margaritacocktails og vidunderlige tortillaer.

Jeg ordinerer derfor mod akut rejsefeber mindst to margaritacocktails og en lun, fyldt tortilla, der bør skylles ned med Corona-øl med limebåde.