Forsker har fundet formlen: Så lang tid tager det at blive gode venner

Især kvalitetstid sammen er vigtig for at udvikle et venskab, viser det amerikanske studie

Ifølge en forsker tager det 80-100 timers samvær med en anden for at blive venner og omkring 200 timer, før det bliver til et tæt venskab. –
Ifølge en forsker tager det 80-100 timers samvær med en anden for at blive venner og omkring 200 timer, før det bliver til et tæt venskab. – . Foto: Iris/Scanpix Ritzau.

Venskaber tager tid at forme. Og hvis du gerne vil gå fra at være venner til gode venner, skal du forvente at lægge 200 timer i det.

Det konkluderer den amerikanske forsker Jeffrey Hall fra Kansas Universitet i et nyt studie, skriver Business Insider. Han har efter sigende fundet formlen til, hvor meget tid man skal bruge på at gå fra at være bekendte til venner og efterfølgende gode venner.

I den første del af studiet spurgte forskeren 355 voksne, der var flyttet til et nyt sted, om de havde mødt nye mennesker, og hvor gode venner de var blevet. De skulle inddele venskaberne i kategorierne ”bekendt”, ”uformelt venskab”, ”ven” og ”god ven”. Derudover skulle de også skrive, hvor meget tid de havde brugt sammen.

I den anden del af studiet skulle 112 nye studerende fortælle om to nye mennesker, de havde mødt i de to første uger af studiet. Efter henholdsvis fire og syv uger skulle de studerende så svare på, hvor gode venner de var blevet, og hvor meget tid de havde brugt på venskaberne.

På den måde kunne forskeren regne sig frem til, at det tager omkring 40 til 60 timer at gå fra bekendte til et uformelt venskab, 80 til 100 timer for at blive venner og omkring 200 timer, før det er et tæt venskab. Og jo yngre man er, jo lettere har man ved at udvikle tætte venskaber.

Især kvalitetstid sammen er vigtig for at udvikle et venskab, viser det amerikanske studie.

”Du bliver nødt til at lægge tiden i det. Du kan ikke få en ven ved at knipse med fingrene. At vedligeholde tætte venskaber er noget af det vigtigste, vi gør her i livet – hvilket de fleste er enige i, når de ligger på deres dødsleje,” fortæller forskeren til Business Insider.

Og selvom ingen venskaber er ens, og man ikke kan finde en præcis formel for, hvad der helt præcist skal til for at blive gode venner, har Jeffrey Hall et råd til, hvad man kan gøre for at udvikle et venskab.

”Du skal gøre det til en prioritet at bruge tid sammen med potentielle venner. Hvis du er interesseret i et venskab, så skal du variere sammenhængen. Hvis I arbejder sammen, kan I tage ud og spise frokost eller gå ud for at få en drink. Det signalerer til andre, at du er interesseret i at være venner med dem,” siger Jeffrey Hall.