Sæt fodsålerne i det bibelske højland

Tag med Kristeligt Dagblad og "Birkerod indsigt" på en spændende læserrejse til Vestbredden og Jerusalem til marts

Vandring på Vestbredden er en uforglemmelig rejse gennem stenede klippelandskaber, frodige dale og spændende levn fra både romerne og kong Herodes.
Vandring på Vestbredden er en uforglemmelig rejse gennem stenede klippelandskaber, frodige dale og spændende levn fra både romerne og kong Herodes. . Foto: Rasmus Birkerod.

Vestbreddens ukendte natur gemmer på oplevelser, der er storslåede, gribende og overraskende. Her møder man frodige dale, dybe kløfter, dramatiske ørkenlandskaber, olivenlunde og uforglemmelige udsigter. Landskabet er både råt og smukt, brutalt og sensitivt – og så vidner mange af de ældgamle terrasser om en frodighed, der går flere tusinde år tilbage. Netop den frodighed bliver også bemærket i Det Gamle Testamente, da Moses sender sine spejdere op fra ørkenen for at udforske området:

De drog op i Sydlandet og kom til Hebron (… ). De kom ind i Eshkol-dalen, og her skar de en vinranke med en enkelt drueklase af; der måtte to mand til at bære den på en stang. De tog også nogle granatæbler og figner med sig.