Sankt Peters dørmand krævede penge for at føre menighed til Himmeriget. Nu skal han for retten i Nigeria

Man bør ikke tro, at det er gratis at komme i himlen. Nigeriansk pastor tog betaling for at føre menighed til Himmerigets port

En nigeriansk pastor skal for retten, efter at han har krævet betaling for at vise sin menighed Himmerigets port. Genrefoto.
En nigeriansk pastor skal for retten, efter at han har krævet betaling for at vise sin menighed Himmerigets port. Genrefoto. . Foto: Davide Cantelli.

Budskabet fra pastor Noah Abraham til sin menighed i kirken Christ High Commission Ministry i Nigeria var ikke til at tage fejl af:

”Giv mig 310.000 naira (omkring 5.250 kroner, red.), og jeg skal tage jer med til Himmerigets port.”

Pastor Abraham rykkede for et par måneder siden sin kirke til staten Ekiti, hvor adgangen til Paradiset efter sigende skulle befinde sig. Anledningen var, at dommedag nærmede sig, og så ville det jo godt at være tæt på himmerigets port.

40 medlemmer af menigheden tog angiveligt pastoren på ordet, solgte deres ejendele og fulgte ham til Ekiti. Her camperede de ved kirken, i håbet om at Jesus snart ville slutte sig til dem, og de sammen kunne sætte kurs mod Paradiset.

Det var dog ikke Kristus, den lille forsamling fik besøg af, men derimod politiet, som havde hørt om pastor Abrahams indsamling.

Pastoren blev først indkaldt til forhør og siden anklaget for ”svindel og bedrageri.” Han nægter sig skyldig i anklagerne.

Til BBCs pidgin-udgave siger Pastor Noah Abraham, at han ikke nåede at modtage nogen penge, og om motivationen bag hans handlinger lyder det:

”Jeg gjorde det, fordi Gud har skænket mig autoritet og bad mig prædike for alle, som ønsker at tjene Herren med hele deres hjerte.”

Det er ikke første gang, at nigerianske præster ender i offentlighedens søgelys for fantasifulde indsamlingsmetoder. I Nigeria er det nemlig en yndet forretningsmodel at være Guds tjener.

Blandt andet i landets enorme pinsekirker, hvor præster tjener styrtende på at prædike om succes, jobmuligheder og velstand – også kaldet prosperity gospel (fremgangsteologi). Det er nemlig kutyme, at medlemmerne donerer en tiendedel af deres indkomst til kirkerne, i håbet om at Gud velsigner dem med job og rigdom, som præsten jo er et levende eksempel på, ér muligt at opnå.

Lige godt halvdelen af den nigerianske befolkning er kristne svarende til knap 87 millioner mennesker. Heraf anslås det, at halvdelen er medlem af en pinsekirke.

Sagen mod pastor Noah Abraham, Sankt Peters selvudnævnte dørmand, skal for retten den 24. maj.