Scones er en royal spise

Scones er et oplagt bageprojekt for nybegyndere. Her til lands bages scones typisk med chokolade, men tørret frugt klæder bagværket

Den traditionelle clotted cream er her erstattet af fløde, der er pisket stift og rørt med en anelse kanel.
Den traditionelle clotted cream er her erstattet af fløde, der er pisket stift og rørt med en anelse kanel. . Foto: Else Marie Nygaard.

”Bage scones” skrev jeg på blokken, som altid følger mig. I den ene del er der noter fra kilder, og i den bagerste del er der ideer og ting, jeg skal huske. Det var her i blokkens bagerste del, at jeg skrev: ”Bage scones”. 

For nogle søndage siden ankom jeg med trætte ben til Victoria and Albert Museum i London. Fire dage tidligere var dronning Elizabeth II død, og jeg var taget til byen for at skildre landesorgen og var så mæt af indtryk, at jeg valgte at gøre, hvad man vel egentlig ikke bør gøre: Gå på museum alene for at opsøge deres cafeteria.