Prøv avisen

Sensommerrejse til Nordindien

Rowan Williams annoncerede i går, at han træder tilbage som ærkebiskop af Canterbury til december. – Foto: Photo Credit: Eniac Martinez

Tag med Kristeligt Dagblad og Albatros Travel til Nordindien og oplevHimalaya og Dalai Lamas residens fra den 1. til den 12. oktober

I samarbejde med Albatros Travel tilbyder Kristeligt Dagblad denne fantastiske rundrejse til den frodige Kashmir-dal og Himalayabjergene.

Med fokus på den store mangfoldighed får vi på rejsen et indgående kendskab til religionerne, som på mange måder har splittet Indien gennem historien, men også har været medvirkende til at samle en nation, der nu kan kalde sig verdens største demokrati. To en halv procent af befolkningen bekender sig til kristendommen. Vi følger i fodsporet på nogle af de store religioner hinduisme, islam, buddhisme og sikhisme og stifter samtidig bekendtskab med noget af den smuk-keste natur i Indien. Rejsen ligger i sensommeren, hvor klimaet er varmt, men behageligt.

Sonamargs uberørte landskaber nyder vi på en let vandretur og på udflugter til områdets landsbyer, og i Srinagar bor vi to nætter på husbåde på den stemningsfulde Dal-sø. Vi sejler på opdagelse i dette flydende samfund og besøger også stormogulernes smukke haver, der er anlagt med Koranens paradis som forbillede.

Herefter går rejsen opad til Himalayabjergene og Dharamshala, hvor den tibetanske kultur blomstrer, og Dalai Lama bor i eksil.

Vi oplever den særprægede parade ved grænseovergangen til Pakistan og runder af med Det Gyldne Tempel i Amritsar, der er sikhernes allervigtigste helligdom. Der er med andre ord lagt op til et brag af en rejse! Helpension er inkluderet.

LÆS OGSÅ: Mysteriet om dyrene i stenene

Program

Dag 1: Fly København Delhi.

Dag 2: Ankomst til Delhi. Byrundtur og cykelrickshaw gennem basaren.

Dag 3: Fly til Srinagar og videre til Sonamarg. Smuk natur og let vandring.

Dag 4: Sonamarg. Landsbybesøg og oplevelser på egen hånd.

Dag 5: Sonamarg Srinagar. Oplevelser på Dal-søen og indkvartering på husbåde.

Dag 6: Srinagar. Stormogulernes haver og sejlads med Shikara-både.

Dag 7: Fly til Jammu og videre til Dharamshala.

Dag 8: Udflugt til McLeod Ganj, Dalai Lamas residens.

Dag 9: Dharamshala Amritsar. Det Gyldne Tempel by night.

Dag 10: Amritsar. Det Gyldne tempel og grænseovergangen ved Wagah.

Dag 11: Amritsar. Baba Atal-tårnet, Jallianwala Bagh-parken og tid på egen hånd.

Dag 12: Fly Amritsar København.