Prøv avisen

Sibirisk kæmpeulv er 40.000 år gammel

Foto: Ritzau Scanpix

Mens ulvens genkomst i Danmark deler befolkningen og skaber frygt blandt folk og fæ, skal man nok prise sig lykkelig for, at det ikke er denne ulvart, man kan støde på under en vandretur på en jysk mark.

I den sibiriske jord har man nemlig fundet et hoved fra en forhistorisk ulv, som havde et noget større hoved, og dermed endnu større hjørnetænder, end de ulve vi kender til i dag.

Hovedet har ligget nedfrosset i 40.000 år og er så velbevaret, at pels, hjerne og tænder stort set er intakt, oplyser sibiriske medier ifølge den britiske avis The Guardian.

Det var en lokal indbygger, der opdagede hovedet ved bredden af Tirekhtjakh-floden tæt ved polarcirklen i Jakutien-regionen.

Hovedet måler 40 centimeter og er dermed lige så stort som halvdelen af kroppen på en moderne ulv. Det blev overdraget et lokalt universitet, hvor forskere har fået hjælp fra kolleger i Sverige og Japan til at aldersbestemme det gamle og store dyr. Forskerne vil desuden sikre, at hovedet ikke nedbrydes yderligere ved brug af en særlig metode, der erstatter vand og fedt med plastic.