Prøv avisen

Skibet er ladet med rimmet laks og hummus

Frikirken Regen har lavet en alternativ fastekalender, kirkegængerne kan følge i fastetiden. Håbet med kalenderen er, at den troende bliver mere opmærksom på Gud og næsten.

Det behøver ikke være svært at være den perfekte vært

Begyndelsen er vigtig. Det er ikke ligegyldigt, hvordan man som mand åbner en samtale med en fremmed kvinde.

Der er ikke mange kvinder, der falder for bemærkninger som: Jeg har tabt mit telefonnummer. Må jeg låne dit?. Eller: Hvis du er kristen, er jeg svaret på dine bønner.

Det samme gælder med en prædiken. Hvis man ikke inden for 48 sekunder har fanget menigheden med et tema, nogle anslag, er resten af prædikenen tabt.

Det er heller ikke ligegyldigt, hvordan en aften indledes, når man har gæster. De første smagsindtryk kan være yderst fortællende om resten af aftenens forløb.

Derfor er velsmagende hors doeuvrer og gode drinks vigtige, inden man sætter sig til bords. Jeg doserer mine velkomstdrinks efter, hvem jeg har besøg af.

Er det nogle gæster, der er tunge at snakke med, kommer samtalen hurtigere i gang med en ekstra stærk gin og tonic.

Nemmere gæster kan kickstartes med boblende champagne.

Ved en reception så jeg for nylig, hvordan de forskellige hors doeuvrer blev serveret i engangsservice formet som små træbåde. Det så ikke bare smukt ud, det virkede også yderst praktisk, da man kunne gå og stå med skibet i hånden.

Det satte min fantasi i gang. Bådene kan fyldes med rimmet laks med lakseæg og rygeostcreme eller som jeg gjorde, sidst jeg havde gæster og havde tilberedt en arabisk inspireret middag:

Jeg lavede skibe fyldt med hummus og med hårdt ristet rugbrød som en mast, der samtidig kunne bruges som en ske.

Heller ikke Venstres partileder Lars Løkke Rasmussen har udtalt sig om vielse af homoseksuelle. Foto: Poul Joachim Stender.