Prøv avisen

Skræmte hunde på flugt

Dyrenes Beskyttelse modtager allerede i løbet af foråret henvendelser fra hundeejere, som ønsker at booke en nytårspensionsplads til menneskets bedste ven. – Foto: .

Da krudt og kugler for få dage siden oplyste himlen over Danmark nytårsaften, og mange mennesker lagde hovederne tilbage i benovelse over farvebuketterne på nattehimlen, reagerede mange hunde stik modsat. De enten gemte sig i skræk eller stak slet og ret af fra deres ejere til stor risiko for bilister på lande- og motorveje

I dagene og ugerne efter nytår melder landets politikredse om ekstraordinært mange bortløbne og savnede hunde, som er stukket af fra huse og haver, da fyrværkeriet bragede løs. Og Dyrenes Beskyttelse modtager allerede i løbet af foråret henvendelser fra hundeejere, som ønsker at booke en nytårs-pensionsplads til menneskets bedste ven på pensioner, der ligger så langt ude på landet, at der ikke er ret meget fyrværkeri.

Hundes nytårsskræk og deraf følgende flugt skyldes, at flere end hver tredje hund er angst for høje, voldsomme lyde, hvad enten det er tordenvejr eller fyrværkeri. En hund kan vænnes til lydene, men tilvænningen skal foregå tidligt i livet, hvor hunden er mest modtagelig for nye indtryk og ikke har haft eksempelvis ubehagelige nytårsoplevelser. Og selvom der nu næsten er så længe, som der kan være til næste nytårsaften, findes en række gode huskeråd til ejere af fyrværkeriforskrækkede hunde:

Gør hunden træt nytårsaftensdag, lad ikke hunden være alene, optræd selv roligt, hold hunden væk fra fyrværkeriet, lad hunden gemme sig, og træn hunden i høje brag inden nytårsaften.