Sommer i Island - kunst, arkitektur og natur

Rejs med Kristeligt Dagblad og forfatter til bogen ”Turen går til Island” K. Torben Rasmussen på en intens tur til Island fra den 30. juli til den 6. august 2016

På læserrejsen kommer deltagerne til at overvære en koncert i Islands nye koncerthus Harpa, som er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med blandt andet Studio Olafur Eliasson og har vundet priser for sin arkitektur.
På læserrejsen kommer deltagerne til at overvære en koncert i Islands nye koncerthus Harpa, som er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med blandt andet Studio Olafur Eliasson og har vundet priser for sin arkitektur. . Foto: Danuta Hyniewska/Scanpix.

Island er dynamisk. Man lægger mærke til musikkens høje niveau hos Björk, Sigur Rós, Monsters of Men, Ásgeir Trausti og mange andre. Man noterer sig økonomiens hektiske puls, når den går så dramatisk op og ned, som vi har set det de seneste år. Hvordan spiller disse store udsving ind på islændingenes mentale tilstand? Er der en besindelse på mere klassiske islandske dyder på vej? Eller en ny økonomisk optur?

Inden for kunstområdet kender man i disse år særligt Ólafur Eliasson, der med sine islandske aner og hyppige fokusering på den islandske natur har sat et markant aftryk. Den islandske kunstscene er lige så dynamisk som den islandske natur. Vi vil opleve en masse af begge dele.

Vi vil se på billedkunst, arkitektur, kirker og overvære en kort koncert i Harpa, Islands nye koncerthus.

Der bliver desuden tid til selv at tegne eller male akvareller sammen med den danske billedkunstner og rejseleder.

Det er klart, at vi ikke rejser til Island uden at bade i varme kilder, se på vandfald, vulkaner og afsindigt smukke udsigter. Vi rejser i selskab med hele to kompetente rejseledere.

Se mere under praktiske oplysninger efter dagsprogrammet på denne side.

Gejseren Strokkur er en af Islands mest besøgte seværdigheder og har en 20-25 meter høj vandsøjle.
Gejseren Strokkur er en af Islands mest besøgte seværdigheder og har en 20-25 meter høj vandsøjle. Foto: Steffen Ortmann/Scanpix