Sommer med cocktailhour

En sommer uden udlandsrejser kan måske bedre klares ved at indføre konceptet cocktailhour og jordbær med gin og tonic-sorbet

Verden er fuld af spændende cocktails, men gin og tonic er evigt populær. Man kan lave den som drink og servere gin og tonic-sorbet på friske danske jordbær. – Foto: Poul Joachim Stender.
Verden er fuld af spændende cocktails, men gin og tonic er evigt populær. Man kan lave den som drink og servere gin og tonic-sorbet på friske danske jordbær. – Foto: Poul Joachim Stender.

De fleste rejser til udlandet frarådes indtil den 31. august. Hvis det skal lykkes os at holde os hjemme i Danmark, skal vi til at indføre flere udenlandske traditioner. For eksempel cocktailhour mellem klokken 16 og 18.

Der er meget, der er ritualiseret i vores liv. Vi arbejder på bestemte tidspunkter, spiser på fastlagte klokkeslæt, passer vores sovetider.

Hvorfor i alverden indfører vi ikke en cocktailtid?

Der er intet, der får en dag til at falde så godt på plads, som en vellavet drink.

Hele ceremonien med at tilberede cocktailen mellem 16 og 18 er bedre end yoga og meditation. Og hvis man synes, at cocktailtimerne ligger for sent på dagen, gælder den internationale regel, at et eller andet sted i verden er klokken mellem 16 og 18.

Verden er fuld af spændende cocktails. Men drinken, som alle holder mest af, er gin og tonic. Desværre sjuskes der! Alt for mange bruger en dårlig gin. Det må man ikke, når der er fremragende gin som den norske Harahorn. Dernæst er det vigtigt, at ginen bliver blandet med en tonic, der ikke indeholder for meget sukker. Hvis man er villig til at ofre flere penge på sin tonic, end hvad en discounttonic koster, får man en masse velsmag for pengene.

Efter cocktailhouren skal man ikke sørge over afskeden med sin drink.

Under aftenens måltid kan man vende tilbage til den ved at servere en gin og tonic-sorbet oven på friske danske jordbær.