Min mors sygdom lærte mig, at ansvaret for min glæde er mit eget

"Jeg lærte, at jeg ikke kan lægge ansvaret for min glæde i hænderne på andre. Jeg er selv ansvarlig for at skabe et liv, som jeg er glad for, " skriver læser Stine Buje.
"Jeg lærte, at jeg ikke kan lægge ansvaret for min glæde i hænderne på andre. Jeg er selv ansvarlig for at skabe et liv, som jeg er glad for, " skriver læser Stine Buje. Foto: Seksun Guntanid/ Ritzau Scanpix.

Min mors død blev samtidig mødet med min egen dødelighed, skriver Stine Buje, som har læst Bagsidens opfordring til at dele erfaringer med, hvad døden har lært en om livet. Stine Buje skriver:

”Under hendes sygdomsforløb begyndte jeg at bryde med det tabu og den modstand, jeg havde i forhold til at tale om de svære ting i livet. Jeg lærte, at jeg ikke kan lægge ansvaret for min glæde i hænderne på andre. Jeg er selv ansvarlig for at skabe et liv, som jeg er glad for. Jeg fandt modet til at stoppe op, kigge på mine prioriteter og spørge mig selv, hvorfor jeg gør, som jeg gør. På den måde fandt jeg langsomt min egen vej i livet.

Min vigtigste erkendelse er, at vi alle sammen skal herfra en dag – måske endda før end vi regner med – så vi kan lige så godt bruge livet som en lejlighed til at have det sjovt, danne meningsfulde relationer og være gode ved os selv og andre. Frisættelsen er stor, når vi indser, at vi har et valg med hensyn til at skabe det liv, som giver mening for os.”