Spansk suppe som optakt til ferie

En kommende rejse til Barcelona har fået denne madskribent til at sætte ekstra meget spansk smag på sin mad. Squash får selskab af grillede peberfrugter og chili i ugens opskrift

I bibeloversættelsen "Den Nye Aftale" er menneskene ikke "bedrøvede", men "kede af det", og de "angrer" ikke, men "fortryder det, de har gjort" - og så er de ikke "salige", men "heldige".
I bibeloversættelsen "Den Nye Aftale" er menneskene ikke "bedrøvede", men "kede af det", og de "angrer" ikke, men "fortryder det, de har gjort" - og så er de ikke "salige", men "heldige". Foto: Katrine Barslev.

I forgårs lød der et jubelskrig fra min sofa. Her lå min veninde og jeg på maven foran computeren og havde netop trykket bestil til to styk flybilletter og seks overnatninger. Destinationen er Barcelona, og jeg har allerede downloadet en app, som fortæller mig, hvor mange dage der er til denne længe ventede ferie, som vi har snakket om i flere måneder. 35 i skrivende stund.

Vi skal fare vild i byens kringlede centrum, se La Sagrada Familia fra alle tænkelige vinkler og gå rundt i Park Güell forhåbentligt i solskin. Der er ikke noget som en lille pause i hverdagen, der kan få netop hverdagen til at føles lettere. Jeg husker stadig, da jeg var på Bali med mine forældre og søskende i 2004. Billetterne blev bestilt ni måneder før, og jeg glædede mig hver eneste dag i de ni måneder.

LÆS OGSÅ: Længe lever italienerne

Men inden flyet mod det sydlige forår letter, er der stadig en kold måned herhjemme i Stockholm. Godt nok er sneen smeltet, men solen har været meget sky hele vinteren (det svenske meteorologiske institut har talt sammen, at Stockholm fik 14 soltimer i hele januar), og den store dunjakke er stadig nødvendig. Derfor er stearinlys, timer foran en god tv-serie og specielt varmende suppe nødvendige medspillere, som gør den kolde tid rar og hyggelig og ikke bare noget, der skal overstås.

Jeg elsker, at suppe er en så nem måde at få mange grønsager ind i kosten på, og det er en overskuelig ret, som giver mulighed for at eksperimentere med nye smage og ingredienser. Man skærer simpelthen bare det, man har lyst til, og dumper det i en gryde det bliver ikke nemmere.

Squash er efter min mening en lidt overset grønsag, som i denne suppe kommer til ære og værdighed som en sød, blød og smagfuld makker, der sammen med chilien kan mærkes helt ned i maven.

Jeg iler også med opskriften på knækbrød helt uden mel, hævemiddel eller mælk. Det er ægte LCHF (Low Carb High Fat), en tendens, som florerer i madverdenen for tiden, og det knasende brød er smækfyldt med sunde fedtstoffer og smager derudover virkelig godt.

Suppen er inspireret af den britiske madskribent Sophie Dahls Køkken året rundt, men har i Barcelona-feriens ånd fået et spansk tvist med flere krydderier og grillet peberfrugt. Den gyldne suppe er både mild og rund og brænder let i munden og sætter gang i kroppen, sådan som meget spansk mad gør.