Prøv avisen

Spillende bedstemor udødeliggjort i videospil

Den 83-årige Shirley Curry fra delstaten Virginia i USA har opnået en udmærkelse, man ellers ikke forbinder med hendes aldersgruppe.

Videospilsfirmaet Bethesda har brugt en ny teknologi til deres seneste udgave af computerspillet ”Skyrim”, som gør det muligt for dem at scanne objekter og personer i virkelighedens verden. Med den har de skabt en yderst detaljeret og realistisk 3D-model af Shirley Curry inde i spillet.

Det originale ”Skyrim” er et videospil, som i 2016 havde solgt 30 millioner kopier siden sin udgivelse i 2011. Det er derfor ikke usandsynligt, at flere millioner mennesker verden over vil møde den 83-årige Shirley Curry i den virtuelle verden i fremtiden.

Kvinden har selv spillet ”Skyrim” på computeren i mange år, og for tre år siden begyndte hun at lægge videoer af sine spileventyr på internettjenesten Youtube med hjælp fra sit barnebarn. Hun har i dag over 700.000 faste seere, og hendes videoer er blevet set mere end 13 milioner gange.

”Skyrim” er et såkaldt computerrollespil, hvor man skaber sin egen figur i en eventyrverden fyldt med drager, krige og konger. Det er også et frit spil, hvor man ikke behøver at følge historien, men kan gå rundt i den virtuelle verden og gøre, som man vil.

Og som netmediet Exclusively Games skriver, så er Shirley Curry i spillet i stor kontrast til sin virkelige person mere interesseret i at slå banditter ihjel og stjæle alt, hun kan finde af værdi, og sælge det for guld.

Det lyder måske blodigt, men alle videoer begynder med hendes bløde bedstemor-stemme, der hilser på fans med ordene ”Hej børnebørn”.

Shirley Curry er så vellidt blandt videospilsentusiaster, at det var en underskriftindsamling med over 49.000 underskrifter, der overbeviste firmaet bag ”Skyrim” om, at hun skulle være en del af spillet.

83-årige Shirley Curry vil kunne ses som videospils- karakter i det nye ”Skyrim” engang efter år 2020.