Spiser du heller ikke gluten: Bag italienske glutenfri boller

Det er muligt at bage hæderligt glutenfrit brød, men det kræver måske en ekstra tur til et velassorteret supermarked, inden man har, hvad man skal bruge

Glutenfri morgenbakke med såkaldt overnight oats, som er en blendet blanding af skyr, lidt honning, en dadel, kirsebær, mandler, chiafrø og glutenfri havregryn, der overnatter i køleskabet. Enkel og velsmagende morgenmad, ledsaget af bollen, som vinder ved at blive ristet. – Fotos: Else Marie Nygaard.
Glutenfri morgenbakke med såkaldt overnight oats, som er en blendet blanding af skyr, lidt honning, en dadel, kirsebær, mandler, chiafrø og glutenfri havregryn, der overnatter i køleskabet. Enkel og velsmagende morgenmad, ledsaget af bollen, som vinder ved at blive ristet. – Fotos: Else Marie Nygaard.

Jeg er vild med gluten. Det gode gluten giver mine deje elasticitet og sikrer et luftigt brød. Når jeg har set på færdigblandingerne til glutenfrit brød på hylderne i supermarkedet, har jeg glædet mig over, at jeg ikke behøver at bage den slags. Men når flere i ens omgangskreds holder op med at spise gluten – grundene er mange – er det måske på tide at lære at bage glutenfrit.

Jeg gik til den lokale helsekostbutik i håb om at få gode råd, men her mente ekspedienten, at jeg måtte kunne finde opskrifter på nettet. Kære specialbutik: Det svar er ikke helt godt nok. Jeg vil lære af nogen, som ved, hvad de gør.