Svenskere tænder lys for hunde, der er dræbt af ulve

Ulvene ikke kun dræber jagthunde, men også kæledyr og husdyr

Det har været tilladt at jage ulve i begrænset omfang i det centrale Sverige i år. –
Det har været tilladt at jage ulve i begrænset omfang i det centrale Sverige i år. – Foto: Berndt-Joel Gunnarsson/Polfoto

Der er blevet holdt mindehøjtideligheder med masser af tændte lys i seks byer på tværs af det centrale Sverige for hunde, der er blevet dræbt af ulve.

Mange af dem, der deltog i optoget, var jægere, og de fortæller, at ulve ikke kun dræber jagthunde, men også kæledyr og husdyr. Sofie Rockmyr, der organiserede optoget i hendes hjemby Torsby, fortæller til avisen Varmlands Folkblad, at mere end 150 mennesker deltog i højtideligheden, hvor der blev holdt et minuts stilhed, inden de fremmødte gik gennem byen med lys i hænderne.

Hun fortæller også, at de protesterende ønskede at gøre opmærksom på ”det meget store problem” med ulve i Sverige.

”Hvis tingene ikke ændrer sig, vil folk ikke være i stand til at holde dyr meget længere,” sagde hun.

Der blev serveret gløgg og honningkager i forbindelse med optoget.

Nogle af højtidelighederne er blevet koordineret af gruppen ”Folkets kampagne for en ny politik mod rovdyr”, der insisterer på, at ulve ikke er en truet art i Sverige.

Dyrerettighedsgrupper har længe modsat sig drab på ulve, og Sverige har tidligere haft juridiske slagsmål med Europa-Kommissionen om spørgsmålet.

Miljømyndighederne i Sverige har dog ikke været døve for kravet om at reducere antallet af ulve i Sverige, idet der har været tilladt en begrænset jagt på ulve i det centrale Sverige i år. Antallet af ulve menes at være bragt ned fra 400 til 340.