Tag med Granada Kulturrejser og Kristeligt Dagblad til skønne Tenerife til januar

Kom væk fra den danske vinter, og oplev naturskønne og solvarme Tenerife, når vi til januar tager på læserrejse for at opleve alt fra Santa Cruz' moderne arkitektur og vulkanen Teide

På denne rejse til Tenerife kommer deltagerne helt tæt på Tenerifes kultur, natur og historie, når de blandt andet skal på udflugter i den varieret natur i ­nationalpark med vulkanen Teide. Det er en helt særlig oplevelse at vandre i det øde landskab med forskellige farvenuancer. Der bliver også tid at besøge en vingård og smage på den lokale vin.
På denne rejse til Tenerife kommer deltagerne helt tæt på Tenerifes kultur, natur og historie, når de blandt andet skal på udflugter i den varieret natur i ­nationalpark med vulkanen Teide. Det er en helt særlig oplevelse at vandre i det øde landskab med forskellige farvenuancer. Der bliver også tid at besøge en vingård og smage på den lokale vin. . Foto: Granada Kulturejser.

På læserrejsen kommer deltagerne helt tæt på Tenerifes kultur, natur og historie, når de blandt andet skal besøge nogle af øens museer, på udflugter i varieret natur og opleve dens moderne arkitektur.

Udgangspunktet for de første fire dage er den stemningsfyldte by La Laguna. Den tidligere hovedstad er, i den historiske bydel, domineret af palæer fra 1600-1700-tallet. Bydelen er på Unescos liste over verdens kulturarv. Her ligger også Tenerifes domkirke.

Den nuværende hovedstad, Santa Cruz, er målet for rejsens første hele dag. På byens museum gives en introduktion til Tenerifes forhistorie og specielle natur. Desuden ligger her det fascinerende moderne koncerthus tegnet af den spanske arkitekt Santiago Calatrava.

Santa Cruz er hovedstaden for De Kanariske Øer.
Santa Cruz er hovedstaden for De Kanariske Øer. Foto: Granada Kulturejser

Nordkysten, hvor den lille by La Orotava står i centrum, skal også besøges. Byen ligger i en frodig dal med bananpalmer og vin. I La Orotava ligger også et interessant museum, hvor deltagerne kan blive klogere på den kulturelle forbindelse mellem Kanarieøerne og Latinamerika.

Naturparken Anaga helt mod øst er målet for dagens udflugt. Skoven er helt tæt og frodig med laurbærtræer, kæmpemæssige lyngplanter og bregner. Der bliver lejlighed til at gå en kortere tur i skoven.

Efter de fire første dage fortsætter rejsen mod vest, hvor der bliver mulighed for at nyde et godt måltid helt ude ved den barske klippekyst samt besøge en bananplantage og smage de søde kanariske bananer.

Har man en sød tand, skal man forsøge sig med en af de søde kanariske bananer.
Har man en sød tand, skal man forsøge sig med en af de søde kanariske bananer. Foto: Granada Kulturejser

Sidst på dagen går turen op i højlandet til et hotel, der ligger i 1500 meters højde, og som danner base for de sidste dage på rejsen.

Her besøges også nationalparken med vulkanen Teide. Det er en helt særlig oplevelse at vandre i det øde landskab, hvor de brændte brune, røde og grå nuancer dominerer. Der bliver også tid til at besøge en vingård og smage på den lokale vin, inden turen går hjem til Danmark igen.

Den 3.718 meter høje vulkan, Teide, er på Unescos Verdensarvsliste. Sidste gang, den var i udbrud, var i 1909.
Den 3.718 meter høje vulkan, Teide, er på Unescos Verdensarvsliste. Sidste gang, den var i udbrud, var i 1909. Foto: Granada Kulturejser

Tenerife har et mildt og behageligt subtropisk klima, hvor temperaturen sjældent kommer under 20 grader. På denne rejse bliver der mulighed for at få en pause fra den danske vinter og komme ud at nyde den frodige natur og den særegne kultur på øen.