Tag med Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser på en påskerejse til Andalusien

Tag med Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser på en påskerejse til Andalusien

Deltagerne indkvarteres på en ældre olivengård, hvor der et godt traditionelt køkken, frisk luft og udsigt til byen og Sierra Nevada-bjergene. Her holdes der foredrag under åben himmel.
Deltagerne indkvarteres på en ældre olivengård, hvor der et godt traditionelt køkken, frisk luft og udsigt til byen og Sierra Nevada-bjergene. Her holdes der foredrag under åben himmel. Foto: Granada Kulturrejser.

For mange spaniere er årets højdepunkt påsken, der blandt andet fejres med et optog med flere hundrede deltagere, musik, røgelse, levende lys og store opsatser med Kristus og Jomfru Maria. Duften af appelsinblomsterne blandet med røgelsen, der fylder luften, når et optog går forbi, er for mange – både troende og ikke-troende – spaniere indbegrebet af det højtidelige. Intetsteds er påskefestlighederne så store og gribende som i Sydspanien.

På denne læserrejse kombineres de storslåede fejringer af påsken med lokal kultur, spændende foredrag og udflugter. Gennem hele ugen er deltagerne indkvarteret på en ældre olivengård. I dag er stedet nænsomt istandsat og holdt i den klassiske andalusiske stil. Her er et godt traditionelt køkken, frisk luft og udsigt til byen og Sierra Nevada-bjergene.

Dagene indledes typisk med morgensang og grundig introduktion til dagens udflugtsmål. Den første dag introduceres områdets arabiske fortid, inden der bliver god tid til at opleve det smukke Alhambra med guide. Den følgende dag er afsat til en dagsudflugt til Sierra Nevada-bjergene. Her besøges et par af de maleriske bjergbyer, hvor traditionerne inden for blandt andet kunsthåndværk holdes i hævd.

På dag to går turen til Alhambra, hvor man blandt andet kan se Patio de los Leones, Løvegården, som er en del af det gamle fyrstepalads’ bygninger.
På dag to går turen til Alhambra, hvor man blandt andet kan se Patio de los Leones, Løvegården, som er en del af det gamle fyrstepalads’ bygninger. Foto: Granada Kulturrejser

I løbet af ugen bliver der mulighed for at komme tæt på andalusisk kultur gennem poesien og musikken. Her spiller digteren og dramatikeren Federico García Lorca (1898-1936) en central rolle. Efter et foredrag om hans poesi og digteriske univers bliver der lejlighed til at besøge den egn, hvor Lorca voksede op. Endelig bliver der som afslutning på dagen mulighed for at opleve flamenco i centrum af Granada.

Palmesøndag står påskefestlighederne naturligvis i centrum. Efter en indføring i hele traditionen omkring påsken går turen ned til centrum af Granada for at komme helt tæt på optogene og opleve dette fantastiske fænomen på nærmest hold: røgelsen, musikken, blomsterne og folkelivet.

Den sidste dag står i musikkens tegn med et foredrag om spansk musik og en sangtime. Der bliver også tid til at nyde omgivelserne, inden ugen afsluttes med festmiddag.

Mere om rejsen

Læserrejsen finder sted den 5.-12. april 2022 og koster 10.050 kroner pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er 1.500 kroner. Inkluderet i prisen er halvpension, transport samt de i programmet beskrevne udflugter og entreer.

Yderligere oplysninger og tilmelding hos Granada Kulturrejser på telefon 86 89 31 91 eller på granada.dk. Her kan også tegnes en syge- og afbestillingsforsikring. Mulighed for tilslutningsfly fra Aalborg.

Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.