Tag med Poul Joachim Stender på olivenrejse ind i det sydgræske efterår

Tag med Kristeligt Dagblad og præst og forfatter Poul Joachim Stender på en oplevelsesrig rejse til Grækenland

Rejsens mål er kystbyen Kardamili på Mani-halvøen, hvor den bedste olivenolie i Grækenland bliver fremstillet.
Rejsens mål er kystbyen Kardamili på Mani-halvøen, hvor den bedste olivenolie i Grækenland bliver fremstillet. Foto: Poul Joachim Stender.

Høsten af olivenfrugterne i Grækenland begynder i november. Overalt ser man grækerne banke oliven af træerne, samle dem i sække og fragte dem til de oliepressere, der er i næsten hver eneste landsby. Turisterne har forladt Sydgrækenland og efterårsregnen har kaldt blomsterne frem. Kastanjer og appelsiner er modne. 

Rejsens mål er kystbyen Kardamili på Mani-halvøen, hvor den bedste olivenolie i Grækenland bliver fremstillet. Området er kendetegnet ved en særpræget arkitektur, billedskønne landskaber og har været bopæl for kunstnere gennem tiden. Blandt andet helten og forfatteren Patrick Leigh Fermor.