Prøv avisen

Tag på adventstur i skoven

På nogle adventsture bliver der for eksempel mulighed for at samle kogler, mos og gran til adventskrans og jule- og adventsdekorationer. – Foto: Linda Kastrup.

En tur i skoven kan indgå som en god forberedelse til den tilstundende advent og jul

Naturstyrelsen byder her i december på en række guidede advents- og julevandringer forskellige steder i Danmark. Således ture flere steder nu på søndag første søndag i advent. For eksempel i Rold Skov, hvor der bliver mulighed for at samle kogler, mos og gran til adventskrans og jule- og adventsdekorationer. På turen deltager en blomsterbinder, som vil komme med hjælp til, hvordan man kan kreere sin egen originale dekoration og krans.

Også søndag holdes traditionen tro en julevandring på Limfjordsøen Egholm ved Aalborg, hvor der bliver chance for at opleve forskellige trækfugle. Blandt andet de sjældne lysbugede knortegæs samt svaner og dykænder.

LÆS OGSÅ: De sidste kantareller

Andre oplevelser er i vente i Skagen. Her er der ikke bare natur, men også nisser på spil.

Som det malende beskrives i oplægget: I skoven bor de, altså nisserne, og der har de boet i mange hundrede år. Nisserne, som mange allerede har set, i hvert fald de, som har sans for den slags, ja, de er sikkert efterkommere af de gamle gårdnisser, som boede her længe før sandstormene kom og dækkede deres hjem med sand. Heldigvis var der også klitnisser, så her kunne gårdnisser og skovnisser finde husly, indtil skoven igen var vokset til. Så flyttede nisserne igen ud i skoven og blev til rigtige skovnisser.

Nisseturen, som må appellere til alle barnlige sjæle, finder sted den 9. december, med start fra den tilsandede kirke ved Skagen. Flere oplysninger om advents- og julevandringerne kan hentes på Naturstyrelsens hjemmeside: www.naturstyrelsen.dk.