Tilbring Kristi himmelfart i Frederiksstad med Bang, Nolde og Beethoven

Kristeligt Dagblad og Sønderjyllands Seniorhøjskole inviterer på læserophold med højskolestemning, foredrag og klassiske kulturoplevelser i Kristi himmelfartsdagene i maj

I løbet af opholdet går deltagerne på opdagelse i troen og kulturen, når de blandt andet besøger det nyåbnede Emil Nolde-museum og den gamle danske by Frederiksstad. Udover besøgene byder opholdet også på koncert og gudstjeneste. 
I løbet af opholdet går deltagerne på opdagelse i troen og kulturen, når de blandt andet besøger det nyåbnede Emil Nolde-museum og den gamle danske by Frederiksstad. Udover besøgene byder opholdet også på koncert og gudstjeneste. . Foto: Jimmi Ekløv.

Velkommen til et læserophold fyldt med højskolestemning, foredrag og klassiske kulturoplevelser. I løbet af opholdet går deltagerne på opdagelse i troen og kulturen, når de blandt andet besøger det nyåbnede Emil Nolde-museum og den gamle danske by Frederiksstad. Udover besøgene byder opholdet også på koncert og gudstjeneste. 

Onsdag indkvarteres deltagerne på Hotel Røde-Kro, hvor der er velkomst ved forstander Annemarie Morris og fælles middag. 

Torsdag, Kristi himmelfartsdag, besøges Sct. Jørgens Kirke i Aabenraa, hvor der også deltages i gudstjenesten. Herefter besøges Folkehjem, hvor deltagerne ser den berømte Kongesal og Billedsal. Billedsalen indeholder en unik samling af knap 60 portrætter af førende skikkelser i den nationale kamp. Folkehjem er hele Sønderjyllands forsamlingshus og et levende monument over den danske nationale kamp i Sønderjylland. Efter frokost fortæller Annemarie Morris om udvalgte portrætter af danskhedens kvinder og mænd i Billedsalen. I Kongesalen vil koncertpianist Jesper René spille både Chopin og Beethoven. 

Fredag fortæller professor Ivy York Möller-Christensen i foredraget “Strejftog gennem dansk litteraturhistorie” om litteraturen i det 19. århundrede med et udblik til malerkunsten i perioden. Deltagerne bliver også klogere på forfatteren Herman Bangs liv, virke og værker, når litteraturhistoriker Kirsten Pedersen holder foredrag. 

Lørdag besøges Nolde Museet. På museet, der ligger i Emil Noldes tidligere hjem og atelier, kan deltagerne opleve Noldes kunst samt den berømte have, hvor han også fandt inspiration til sin kunst. Efter besøget går turen til den gamle danske by Frederiksstad. Opholdet rundes af med middag, oplæsning, fællessang og quiz.