Tre vigtige mirakler

I disse dage fejrer både jøder og kristne store mirakler. Også i islam berettes om mirakuløse gerninger

1. Hanukkah-miraklet

Tirsdag aften indledte jøder verden over den årlige hanukkah-højtid, der markerer sejren over grækerne i 164 f.Kr. og genindvielsen af det hellige tempel i Jerusalem. Grækerne ødelagde det første tempel og lampen med den evige flamme. De sejrende jøder fandt lige akkurat nok olie til et døgn, som på mirakuløs vis brændte i otte dage, nogenlunde den tid det tog at udvinde ny lampeolie. Det var et sandt mirakel for jøder, der fejrer det i otte dage med lystænding og sange.

2. Julemiraklet

I kristendommen er Jesu fødsel og genopstandelse de helt store mirakler. Imellem de to begivenheder udførte Jesus selv en række mirakler såsom at gå på vandet og helbrede syge. I Lukasevangeliet 1, 26-38 berettes om englen Gabriel, der besøger jomfru Maria, der skal undfange, føde og give navn til et barn, som Gud vil lade regere for evigt. Hans navn skal være Jesus, hvilket betyder ”Jahve frelser”, og kaldes den Højestes søn, altså Guds søn.

3. Én tallerken mad til 1000

I islam er Koranen det største mirakel, der blev overleveret til profeten Muhammed. Her tillægges han ikke nogen egentlige mirakelevner, men ifølge overleveringerne om hans liv udførte han flere mirakuløse gerninger. En af dem handler om, dengang han blev inviteret til en middag, hvor der kun var mad til nogle få. Muhammed inviterede flere tusinde af sine følgere med og serverede mad til dem alle fra det samme fad, der forblev fyldt.

Læs mere om mirakler i religionerne på religion.dk