Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Tyrkiet kristendommens vugge

Celcius-biblioteket i Efesos er blandt de seværdigheder, vi skal besøge på rejsen. — Foto: Felix Rejser.

Tag med Kristeligt Dagblad og Felix Rejser på kulturopdagelse i Tyrkiet den 26. maj-4. juni 2014

Tag med på denne flerdimensionale og spændende rejse, hvor vi sammen vil gå på opdagelse og se, høre, opleve og smage på et historisk land det første kristne centrum uden for Israel. Vi følger flere af de bibelske spor i det nuværende Tyrkiet og oplever mange af de kulturskatte, der er tilbage i kristendommens vuggeland.

I den første kirkehistorie i Apostlenes Gerninger får man et levende indtryk af forholdene i Lilleasien en del af det nuværende Tyrkiet hvor apostlen Paulus rejste på kryds og tværs, grundlagde menigheder og skrev mange af sine breve til menigheder i disse områder. Her mødte Paulus stor åbenhed for det kristne evangelium, men også kraftig modstand mod den nye lære. Vi besøger nogle af de syv byer, der er beskrevet i Johannes Åbenbaring.

Det tyrkiske folk, der er et meget gæstfrit folkefærd, identificerer sig selv som efterkommere af Oghuz- og Gokturk-tyrkere, der emigrerede til Anatolien i det 11. århundrede. Efter år 1453 er Tyrkiet blevet et muslimsk domineret land, hvilket vi også får et indtryk af på rejsen, blandt andet ved besøget i det tidligere Konstantinopel, Istanbul, der ligger i både Europa og Asien. Byen var i cirka 1000 år hovedsæde for den ortodokse kirke. Her besøger vi blandt andet Hagia Sophia, der var kristenhedens smukkeste katedral på den tid, samt sultanernes palads.

Turen byder også på smukke naturoplevelser ved blandt andet Pamukkale og i Kappadokien. Her kan vi komme på en fantastisk ballonfærd ind over det specielle og flotte landskab. Undervejs besøger vi også værksteder for onyks, keramik, læder og tæpper.

Med på turen har vi vores kristne guide, der som ung konverterede fra islam til kristendommen. Han vil fortælle os om såvel Tyrkiets spændende historie som det moderne Tyrkiet og vil også forsøge at arrangere et møde med en kristen menighed.

Rejseledere på turen er Elmira og Massoud Fouroozandeh.

Rejseledere på turen er Elmira og Massoud Fouroozandeh. – Foto: Felix Rejser.
Turen byder også på smukke naturoplevelser i Kappadokien. Her kan vi komme på en fantastisk ballonfærd ind over det specielle og flotte landskab. – Foto: Felix Rejser.