Unikke græske oplevelser

Tag med Kristeligt Dagblad og Mols Rejser på en spændende læserrejse i efteråret til den smukke græske halvø Peloponnes

Alle dage opholder deltagerne sig på et hotel i den lille maleriske by Tolo, der er omgivet af bakkede olivenlunde. Hotellet ligger lige ud til Middelhavet, så der er rig mulighed for at bade i det lune hav.
Alle dage opholder deltagerne sig på et hotel i den lille maleriske by Tolo, der er omgivet af bakkede olivenlunde. Hotellet ligger lige ud til Middelhavet, så der er rig mulighed for at bade i det lune hav. Foto: Mols Rejser.

Nogle af antikkens største arkæologiske fundsteder ligger på Peloponnes, og på denne læserrejse opleves to store Unesco-sites: kurstedet Epidauros med det velbevarede amfiteater og museet for lægekunst samt borgbebyggelsen Mykene fra bronzealderen med den smukke løveport.

Mykene opnåede berømmelse, da arkæologen Schliemann i 1870’erne fandt flere imponerende fyrstegrave med skatkamre og kegleformede hvælvinger. Han mente at have fundet Agamemnons dødsmaske og hjemby. Det er dog siden anfægtet.

Korinthkanalen var på tegnebrættet hos kejser Nero år 67, men blev først færdiggjort i 1893. Kanalen gjorde det muligt at skyde genvej fra Det Ioniske Hav til Ægæerhavet. Deltagerne kører over kanalen en af dagene.

Alle dage opholder deltagerne sig på et hotel i den lille maleriske by Tolo, der er omgivet af bakkede olivenlunde. Hotellet ligger lige ud til Middelhavet, så der er rig mulighed for at bade i det lune hav. Efter dagens udflugt kan man nyde en is og et glas vin med fødderne i vandkanten og se solen gå ned over de spredte øer i Tolo-bugten.

Ofte er det dog de små lokale besøg og oplevelser på en rejse, der på sigt står klarest i erindringen. Omgivet af appelsintræer fortæller hotelejeren om sit sidejob som græsk citrusbonde, hos melmølleren forundres man over, at han kan leve af den lille og gammeldags produktion, og det lille ouzo-destilleri byder på gavmilde smagsprøver.

På fabrikken med økologisk ekstra jomfruolivenolie fortælles om produktion og eksport, og der smages på de velsmagende gyldengrønne dråber.

Besøget på et lille nonnekloster giver anledning til en spændende fortælling om den græsk-ortodokse kirkes traditioner, og deltagerne får mulighed for deltage i søndagsmesse.

Deltagerne oplever desuden en smuk togtur op gennem bjergene, picnictur til en stille lagune og oplæg ved hotelejeren om ”Grækenland i dag” – en almindelig grækers version af landets situation.

I oktober ligger dagstemperaturene mellem 18 og 24 grader, og Middelhavet er dejligt varmt. En flot rejse med et bredt program og alt inkluderet samt en ekspert-rejseleder.