Verden på vrangen

Læs kort nyt fra verden

Læs kort nyt fra verden
Læs kort nyt fra verden. Foto: Sinar 2.

Kommunalt hagekors har vakt opstand

Nogle tankeløse kommunale gartnere har fået ordre til at grave et blomsterbed op midt i en rundkørsel i det britiske grevskab Somerset. Årsagen er, at beplantningen ifølge de lokale beboere ligner et nazistisk hagekors. Den kontroversielle beplantning opstod midt i en rundkørsel i sovebyen Weston til stor overraskelse for byens omkring 5000 indbyggere, skriver netstedet metro.uk. Amtsrådet i North Somerset beordrede øjeblikkeligt beplantningen fjernet. Miseren skyldtes, at de kommunale gartnere havde fjernet en del af bevoksningen i rundkørslen og ladet enkelte planter stå tilbage vinteren over. Det var de tilbageværende planter, der dannede det uheldige symbol, som skar i øjnene på fodgængere og bilister, som dagligt passerede bedet i rundkørslen. Efter klagerne blev de resterende planter hurtigt fjernet. Både amtsrådet og forstadens park- og havetjeneste har dog ikke opgivet at tilplante offentlige bede med blomster i fremtiden.

Studerende elsker Aarhus

Aarhus er en populær studieby. Og det er byen mere end det enkelte studium, der trækker unge til Aarhus Universitet. Det viser en undersøgelse blandt 3600 unge, der der startede på universitetet sidste år.

Næsten 80 procent af dem siger, at Aarhus som studieby i "nogen eller høj grad" har haft betydning for deres valg af uddannelse, skriver Jyllands-Posten. Og kun få af dem vælger at flytte til en anden by, hvis de ikke bliver optaget på drømmestudiet. De fleste vælger i stedet en anden uddannelse i Aarhus. Det oplyser DR Østjylland.

(L)andmand driver ænder ad motorvej

Bilister på en stærkt trafikeret motorvej i Kina spærrede øjnene op, da en landmand drev en flok på hundredvis af ænder af sted i indersporet. På trods af risikoen for en bøde for ulovlig trafik på motorvejen valgte Xu Ling at tage den korteste vej fra det vandhul, hvor ænderne havde været på opfedning, hjem til sin egen jord omkring gården. "Jeg ved godt, at jeg ikke skulle have gjort det, og at politiet ville give mig en bøde, hvis de havde set det. Men jeg har flere end 200 fugle, og det kræver en bred vej, hvis jeg skulle drive alle hjem på samme tid," forklarede han ifølge netstedet metro.uk. Han tilføjede, at det eneste anden vej hjem var igennem en masse små gyder og stræder, hvor ænderne let kunne fare vild og blive væk. På den måde ville han miste for mange fugle. "Jeg beder bilisterne om tilgivelse, men mine ænder kan ikke gå hurtigere, end de gør, så jeg beder trafikanterne om tålmodighed," sagde den kinesiske (l)andmand.