Prøv avisen

Vinder af sommerdyst er en berejst kvinde

Lene og Jens Bay nyder at rejse sammen, men de er endnu ikke sikre på, hvor gavekortet skal føre dem hen. Foto: Privatfoto

2122 deltog i Kristeligt Dagblads sommerkonkurrence. Læser Lene Bay løb med hovedpræmien og har en god idé om, hvad den skal bruges til

”Da jeg fik opkaldet om, at jeg havde vundet konkurrencen, blev jeg meget glad. Jeg skyndte mig selvfølgelig at fortælle det til min mand som den første – han blev også glad, for vi har ikke været ude at rejse i år på grund af den varme sommer,” siger Lene Bay.

Hun er vinderen af hovedpræmien i Kristeligt Dagblads årlige konkurrence SommerDysten og dermed et gavekort på 25.000 kroner til Albatros Rejser til en valgfri destination.

Lene Bay og ægtefællen Jens Bay har holdt Kristeligt Dagblad længe. Om det er 10 eller 15 år, er hun usikker på, men en del år er det efterhånden blevet til.

”Jeg synes, det er en avis, der rummer det hele, og der er altid noget godt i vente. Om fredagen glæder jeg mig til krydsogtværs, som jeg gerne sender ind, også selvom jeg aldrig vinder noget,” griner hun.

Det gør sommerdyst-vinderen så nu, og hun er ikke i tvivl om, at det bliver hendes mand, der skal akkompagnere hende, når rejsegavekortet skal tages i brug.

Parret, der begge er sidst i 60’erne, har været gift i 47 år, men har kendt hinanden i mere end 50 år. Lene Bay er uddannet økonoma og kostkonsulent. Hun har viet en stor del af sit arbejdsliv til sygehusvæsnet. Hun og ægtefællen kommer oprindeligt fra Aarhus, men flyttede til Hjørring, da Jens Bay fik job i området. De endte med at blive i over 20 år. Da de gik på pension, besluttede de, at tiden var til at ”vende hjem”, som Lene Bay beskriver det, så det gjorde de for snart tre år siden. I Aarhus-området har parret både familie og venner i nærheden, og det sætter de pris på. Hun har tre børn og snart ni børnebørn.

Når Lene Bay til daglig læser avisen, er det især kultursektionen og kirkesiderne, der fanger hendes interesse, og det stemmer meget godt overens med det frivillige job, hun har i sin lokale kirke. Hver torsdag bruger Lene Bay eftermiddagen sammen med præsten og byens minikonfirmander, som de kaldes. Kirken tilbyder nemlig et forløb til elever i tredje klasse, hvor de får en tidlig introduktion til kirken og gudstjenesten. Når de mødes, sørger Lene Bay for hyggen, når hun og ungerne blandt andet synger salmer og får lidt at spise sammen.

Gennem Lene og Jens Bays mangeårige ægteskab har det at rejse sammen været centralt og højt prioriteret. De er, hvis hun selv skal sige det, temmelig berejste. Men det betyder ikke, at rejselysten er sluppet op. De har været vidt omkring i Europa og i en række sydamerikanske lande. Sidste år rejste de til Tanzania, og tidligere har de besøgt USA et par gange. Præmien kan ifølge Lene Bay eventuelt bruges til at besøge naboen Canada næste gang.

Uanset hvor det bliver, og uanset om det har været korte weekender til europæiske byer eller længere rejser, det hidtil er blevet til, så er de alle en slags benzin til ægteskabet og kærligheden imellem dem, fortæller sommerdystvinderen.