Prøv avisen

Vinderen af årets julequiz

Vinder af julequiz 2017, Erik Bitsch. – Privatfoto.

Tidligere sognepræst Erik Bitsch svarede på spørgsmål om alt fra engle og julemad til Jesus og salmer – og vandt hovedpræmien i årets julekonkurrence

I hvilket land er kransekagen opfundet? Hvem er Lucia skytshelgen for i den katolske kirke? Og i hvilket år viste DR første gang en julekalender på tv?

Disse blandt i alt 72 spørgsmål kunne læserne finde i løbet af december og frem til jul i Kristeligt Dagblads store julekonkurrence her på Bagsiden.

Blandt de rigtig mange, der har taget sig tid til at svare på spørgsmålene på avisens hjemmeside, er 75-årige Erik Bitsch fra Lemvig, der er udtrukket som vinder af hovedpræmien, et gavekort på 31.000 kroner til Dansk Supermarked. Det var en meget glad vinder, der blev ringet op efter jul med beskeden om præmien. Ud over at blive både udfordret og klogere, havde han slet ikke regnet med at vinde noget som helst, fortæller han i en mail til Bagsiden.

”Jeg er absolut ikke nogen spillefugl, men Kristeligt Dagblads julequiz så lidt mere spændende ud end de fleste, fordi svarene ikke alle sammen var umiddelbart indlysende.”

Erik Bitsch har været abonnent på avisen siden 1972. Han er tidligere sognepræst og lever ifølge sig selv ”et glad og muntert, virksomt liv på jord”. I dag bruger han en del tid på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig tæt på sit hjem, hvor han møder spændende mennesker – og spændende, tankevækkende kunst.

Vinderen, der allerede glæder sig til næste års julequiz, har en idé om, hvad præmien skal bruges på, for hjemmet kunne godt trænge til nye havemøbler.

For at kunne blive udtrukket som vinder af julequizzen har deltagere som minimum skullet svare to ud af tre rigtige på dagens spørgsmål. Deltagere har til de enkelte dages spørgsmål kunnet vinde mindre præmier som bøger og kunsttryk.