Prøv avisen
Læserrejse

Tag med på vintereventyr i Grønland

Blandt de mange grønlandsoplevelser på denne rejse står den på hundeslædekørsel på fjordens tykke is og ind til den smukke grønlandske indlandsis. Foto: Albatros Rejser

Tag med Kristeligt Dagblad og Albatros til Grønland og oplev hundeslædekørsel, nordlys over tundraen og den endeløse indlandsis i de vinterhvide landskaber fra den 9. marts til den 13. marts 2018

”Eventyret venter den, som forstår at gribe det,” sagde polarforskeren Knud Rasmussen. Fem fantastiske vinterdage venter dig i Kangerlussuaq, hvor vintersolen sender sine stråler ned over de drømmeagtigt smukke sne- og isprydede fjeldlandskaber. Albatros’ erfarne rejseleder tager dig med på en helt unik og uforglemmelig vinteroplevelse i Grønland.

Vi tager til kaffemik hos en lokal familie og møder en lokal erhvervsdrivende, der fortæller om forarbejdning af det blødeste og varmeste moskusuld.

En aften går vi ud på jagt efter nordlyset. På aftener med skyfri himmel er der ofte det flotteste nordlys i Kangerlussuaq, der har helt op til 300 klare dage om året. Chancerne for at se det gådefulde lysfænomen er større her end noget andet sted i Grønland.

”Giv mig Vinter og Hunde – saa maa I for mig gerne beholde alt andet for jer selv!”. Således ytret af selveste Knud Rasmussen slår vi tonen an for en af de helt store Grønlandsoplevelser: hundeslædekørsel. Kusken tager dig med sine hunde ud på fjordens tykke is og ind til den smukke grønlandske indlandsis ved Russell-gletsjeren. I det vinterdæmpede landskab høres kun de rolige lyde af knirkende sne, halsende hunde og slædeførerens små ordrer. En uforglemmelig oplevelse!

Vi spiser grønlandsk middag med alt, hvad landet kan tilbyde af lækre rejer, fisk, hjemmerøget moskus og rensdyr, mattak, kammuslinger, stegt moskus og rensdyr, kage og meget mere.

Rejseleder Aksel Fiedler har mange års erfaring som ekspeditions- og rejseleder i Grønland og har en fortid som søofficer og chef for Grønlands Kommando. Aksel Fiedler har stor viden om Grønlands historie, geografi og biologi, som han gladelig deler med sine rejsegæster.

Signe Lauring er rejseproducent

Sisimiut-2014---27 Foto: Mads Pihl
De rejsende skal se nordlys og på tur til iskappen ved Kangerlussuaq. Foto: Albatros Rejser
Nordlys Foto: ADAM LYBERTH