Prøv avisen

Lørdagsmad: Vis kærlighed med hjertemuslinger

Det er svært at sige til sine voksne børn, hvor meget ens hjerte banker for dem. Men man kan vise sin kærlighed med en portion spaghetti vongole. – Foto: Poul Joachim Stender.

Italien er fuld af vidunderlige forretter . Men ingen har samme poesi som pastaretten med de små hjertemuslinger

Den italienske pastaret hedder spaghetti vongole . Men for mig er det spaghetti alla Sperlonga .

Da min søn Benjamin tog sin skuespilleruddannelse i Rom, tog jeg ham gang på gang til kystbyen Sperlonga, der ikke ligger mere end en times kørsel fra Rom. Jeg syntes, min dreng havde brug for stilhed, hav, hvide strande, sol og frisk luft. Gennem årene havde vi nogle fantastiske ophold i byen, hvor vi, uden undtagelse, indledte vores aftensmåltider med forretten spaghetti vongole. Det er svært at sige til sine voksne børn, hvor meget ens hjerte banker for dem. Men forhåbentlig forstår de, hvad man mener, når man bestiller en portion hjertemuslinger til dem.

Engang havde jeg til hans fødselsdag booket et værelse til os på byens luksushotel med balkon ud over den hvidskurede strand. Vi havde spist og drukket godt til langt ud på aftenen og satte os på en bænk ved hotellet for at nyde fuldmånen, der hang tungt over havet. Måske var det hjertemuslingernes skyld. Måske vinen eller den friske luft.

Vi faldt i søvn og vågnede først begge næste morgen stive og forfrosne på bænken. Da vi tjekkede ud af hotellet uden at have brugt det dyre værelse, sagde min søn til kvinden i receptionen: ”Min far er en ordensmand. Han efterlader altid et hotelværelse i samme stand, som han modtager det.”