Syv heavy metal-stjerner, der har fundet Gud

I disse dage løber heavy metal-festivalen Copenhell af stablen. Musikgenren befinder sig umiddelbart langt fra salmesang og orgelmusik, men her kan du møde syv af metal-genrens store stjerner, som er religiøse og har udtalt sig åbent om det

Da Iron Maiden-trommeslageren Nicko McBrain en dag i 1999 lod sig overtale til at deltage i en gudstjeneste i sin hustrus kirke, skulle det vise sig at være en livsforandrende beslutning, han havde truffet. Gudstjenesten medførte en omvendelse til kristendommen for McBrain, og den hårdtslående metal-musiker indrømmer ifølge Noisecreep, at han oplevede begivenheden som et "kald" og en "kærlighedsaffære med Jesus i sit hjerte".
Da Iron Maiden-trommeslageren Nicko McBrain en dag i 1999 lod sig overtale til at deltage i en gudstjeneste i sin hustrus kirke, skulle det vise sig at være en livsforandrende beslutning, han havde truffet. Gudstjenesten medførte en omvendelse til kristendommen for McBrain, og den hårdtslående metal-musiker indrømmer ifølge Noisecreep, at han oplevede begivenheden som et "kald" og en "kærlighedsaffære med Jesus i sit hjerte".

Hårdtslående rytmer, skrigende guitarer og til tider chokerende optrin på scenen. Heavy metal-genren befinder sig langt fra salmesang og orgelmusik. Mange af den hårde rocks store stjerner ser dog ikke ud til at lade sig skræmme af kristendommens kærlighedsbudskab. Flere af dem har gennem tiden fundet vej til Gud.

Her er syv af de mest prominente, som offentligt har fortalt om deres tro.

1. Nicko McBrain

Da Iron Maiden-trommeslageren Nicko McBrain en dag i 1999 lod sig overtale til at deltage i en gudstjeneste i sin hustrus kirke, skulle det vise sig at være en livsforandrende beslutning, han havde truffet. Gudstjenesten medførte, at Nicko McBrain lod sig døbe, og den hårdtslående metal-musiker indrømmer ifølge Noisecreep, at han oplevede begivenheden som et kald og en kærlighedsaffære med Jesus i sit hjerte.

2. Alice Cooper

Efter at have tilbragt 1970'erne i en tåge af alkohol, blev chok rockens nok mest kendte pionér Alice Cooper i det efterfølgende årti kristen. Der er intet i Bibelen, der forbyder mig at være en rockstjerne, har Alice Cooper tidligere sagt til Cherokee Tribune.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Dave Mustaine

Metalbandet Megadeath blev samlet i 1983 af den kasserede Metallica-guitarist Dave Mustaine. Selvom hans mor var jødisk, levede familien ifølge Noisecreep som Jehovas Vidner. Efter alkoholproblemer, der førte ham forbi Anonyme Alkoholikere, stod Dave Mustaine i 00'erne frem som en genfødt kristen. Efterfølgende har forsangeren valgt ikke at optræde sammen med de heavy metal musikere, der kan associeres med satanisme.

4. David Ellefson

David Ellefson voksede op i en amerikansk luthersk kirke, men tog ikke religionen seriøst, før et afhængighedsproblem fik ham til i 1990 at stoppe op:

"Nogle fra kirken har muligvis problemer med, at jeg spiller musik. Men det her er det liv, jeg har fået, og mit musikalske talent er også en gave fra Gud," har Megadeath-bassisten sagt til Christian Post i et interview. Bassisten har sidenhen studeret teologi på Concordia Seminary i Missouri, USA, og i 2017 blev han luthersk præst

5. Blackie Lawless

I et interview med Attention Deficit Delirium forklarer heavy metal guitaristen Blackie Lawless fra W.A.S.P., at han allerede som 11-årig var kristen, men at han forlod troen som 18-årig. Siden har han dog igen fundet Gud, forklarer han. Det er blandt andet årsagen til, at Blackie Lawless aldrig mere vil spille W.A.S.P.s første hit (der hedder "Fuck Like a Beast") på grund af sangens yderst vulgære sprog.

6. Peter Steele

I midten af 00'erne begyndte sanger og bassist Peter Steele fra bandet Type O Negative at identificere sig med den katolske kirke. Han havde i flere år været ateist. Når du begynder at tænke over døden, begynder du at overveje, hvad der kommer efter døden. Og så begynder du at håbe på, at der er en Gud, sagde Steele til rock-magasinet Decibel i 2007. Den talentfulde musiker døde af en hjertefejl i 2010 i en alder af blot 48 år.

7. Brian 'Head' Welch


Før han blev kristen, var han hovedarkitekten bag nu-metal-bandet Korns distinkte lyd. Men i 2005 forlod han Korn efter 12 års tjeneste. På det tidspunkt fortalte Welch ifølge Noisecreep, at han havde valgt Herren Jesus Kristus som sin frelser og vil bruge sin musik i den forbindelse. Siden har han udgivet tre bøger om åndelig genfødsel.

Denne artikel blev oprindeligt udgivet den 29/2 2012. Den er senest redigeret den 13/6 2018.