Greatest hits: Sjove skilte fra hele verden

Verden er fuld af sjove skilte - og heldigvis har Kristeligt Dagblads læsere været så søde at dele nogle af de mærkelige skilte, de er stødt på, så vi andre også kan få os et godt grin

Kommer han ud, hvis vi ringer på? Elli Krog Foldager fra Fredericia kunne ikke dy sig og forsøgte at ringe på i Det Hvide Hus - men desværre kom Obama ikke ud og åbnede op.
Kommer han ud, hvis vi ringer på? Elli Krog Foldager fra Fredericia kunne ikke dy sig og forsøgte at ringe på i Det Hvide Hus - men desværre kom Obama ikke ud og åbnede op. .

Vi møder dem overalt i vores hverdag. På vej til arbejde, i bussen, på stranden, i det lokale supermarked og henne på kommunekontoret.

Skilte, der skal advare, informere eller opfordre til god opførsel.

Men nogle gange er skiltene så mærkværdige og misforståede, at det kan være svært ikke at trække på smilebåndet.

Flere af Kristeligt Dagblads læsere har været så gavmilde at sende deres egne private billeder af skilte, som de har grinet af, så flere kan fornøje sig over de pudsige skilte.

Er du selv faldet over et skægt skilt - og har taget et billede af det - er du hjertelig velkommen til at sende det ind til os med en lille beskrivelse af, hvor du har set skiltet.

Du skal blot sende en mail til adressen bagsiden@k.dk. 

På forhånd stor tak! 

Og her kommer så læsernes egne fortællinger og billeder fra ind- og udland.

Børnene fik lov til at gå i parken alligevel

Kaj Hansen har sendt dette billede af et skilt fra Queens Gardens Gardens Associations med teksten, hvor der på dansk står ”boldspil, radioer, dyr, børn, som ikke har fået tilladelse til ophold i parken, er forbudt”.

Han skriver: ”For en del år siden var jeg i London med en skoleklasse, og over for det hotel, hvor vi boede, var der en park med skiltet, som er vist på billedet. Jeg havde ikke sådan nogle børn med, så de fik lov til selv at gå over i parken."

Sæt farten ned...

Tidligere sognepræst Poul Erik Bechmann fra Frederiksberg har sendt dette billede.

”På en rejse i Mission Øst-regi så jeg dette skilt, der nok kunne få indiske billister med for megen fart i blodet til at lette trykket på speederen. Det er da tankevækkende at blive mindet om, at ordet ’langsom’ (’slow’) på engelsk har fire bogstaver, ligesom ordet ’liv’ (’life’) har, og at ’fart’ (’speed’) har samme antal bogstaver som ’død’ (’death’),” skriver han.

Vorherre holder øje med dig

Peter Leth fra Silkeborg har besøgt kunstneren Kirsten Kjærs museum ved Frøslev, som også er et kulturcenter, hvor kunstnere og musikere kan bo og studere i perioder.

Han skriver, at det er et sted med højt til loftet og tillid til mennesker. Men nogen må have brudt tilliden på et tidspunkt. ”Et par steder hænger en påmindelse om, at der er nogen, der holder øje med dig. 'Vor herre har video overvågning'. En humoristisk hentydning til, at Gud ser alt og giver dig dårlig samvittighed, hvis du kommer til at stjæle af de mange udstillede genstande,” skriver Peter Leth.

Der kommer tog

 Bodil og Michael Møgelvang fra Græsted har sendt dette billede.

”Endelig et sted, hvor ansvar, autoritet og initiativ er overladt til det enkelte menneske! Skiltet mødte vi på jernbanestationen i Lem sidste sommer, og der kørte stadig tog på strækningen,” skriver de.

Her må du kun smide ting ud og have lange bukser på

 Flere læsere har sendt billeder af skilte, der viser en række forbud. En af dem er Martin Bjerregaard Jensen fra Thorsø, der har taget dette billede i Cambodja.

Han skriver: ”Heller ikke i tempelkomplekset Angkor Wat i Cambodja kan man gøre, hvad man vil. Billedet er fra dette forår, hvor vi skulle forholde os til de mange skilte, før vi fik lov at komme op i et af tempeltårnene.”

Ryst ikke koalabjørnen

Birthe og Kaj Sørensen fra Sorø har været i Australien, hvor de blandt andet besøgte et koala-reservat, hvor der var sat et formanende skilt op.

Ifølge skiltet er det forbudt at røre ved koalaerne, råbe ad dem og ryste træer med koalaer, og så er det i øvrigt også forbudt at ryge, skriver de.

Obama var ikke hjemme


Elli Krog Foldager fra Fredericia har sendt disse billeder fra Washington.

Hun skriver:

”I forbindelse med jeres ’sjove skilte’-billeder, kom jeg til at tænke på dette foto, som vitterligt sidder på hegnet foran Det Hvide Hus i Washington. 

Vi tog billedet i oktober 2013, hvor vi besøgte byen under ’the shotdown’. (Periode fra 1. oktober til 16 oktober 2013, hvor Barack Obama, beordrede de offentlige myndigheder under staten til at ”lukke ned, efter at det ikke lykkedes for Kongressen at nå frem til en aftale om budgetkrisen, red.).

Måske var det derfor, Obama ikke havde tid til at lukke op, vi kom i hvert fald ikke ind."

Flere hjemmesider har samlet sjove skilte fra hele verden. Vil du se flere billeder, kan du blandt andet finde dem på Signspotting og Sjove billeder.