Prøv avisen

Billedserie: Begravelserne begynder i sorgens by, Newtown

I fredags trængte den 20-årige Adam Lanza ind på Sandy Hook Elementary School i den lille by Newtown i Connecticut, USA og dræbte 26, heraf flest børn med et gevær. Forinden havde han dræbt sin mor og efter drabene på skolen tog han livet af sig Foto: .

I går blev de første af ofrene for skolemassakren i Newtown i USA begravet. Siden i fredags har byens borgere demonstreret deres sorg over de mange døde børn med lys, engle og balloner.

Fredagens skolemassakre i USA, hvor den 20-årige Adam Lanza tog 26 liv på en folkeskole, heriblandt mange børn, dræbte sin mor og begik selvmord, har rystet USA. I den lille by Newtown i staten Connecticut på USAs nordvestlige kyst sørger borgerne i disse dage over deres døde. De første begravelser gik i gang i går og mange strømmer fortsat til gerningsstedet for at tænde lys.

Se flere billeder fra byen i billedserien ovenfor

LÆS OGSÅ:USA gransker sin sjæl efter skolemassakre

I går blev de første af ofrene begravet. Her køres kisten med 6-årige Jack Pinto væk efter ceremonien. Nogle har hængt et skilt op med påskriften "bed for Newtown" Foto: .
En mand trøster en ung dreng, efter Jack Pintos begravelse Foto: .
Det yngste af massakrens ofre, 6-årige Noah Pozner, der var jøde, blev også begravet i går. Foto: .
Balloner svæver over begravelsespladsen i Newtown efter Noah Pozners begravelse Foto: .
Et familiemedlem til Noah Pozner skjuler sit ansigt i hænderne efter begravelsen. Foto: .
Billedkunstlærer på byens High School, Eric Mueller er i gang med at opsætte engle for hvert af massakrens ofre på en bakkeskråning. Foto: .
I de amerikanske medier er flere af lærerne på Sandy Hook Elementary School blevet beskrevet som "engle" fordi de ofrede deres liv for at redde børnene på skolen. Én af de afdøde lærere gemte for eksempel sine elever i skabe, da hun hørte geværskuddene og reddede dermed deres liv - men blev selv dræbt. Foto: .
Mindestedet uden for skolen, hvor julepynt, lys og blomster blander sig. Massakren har vakt stor debat i USA om, hvorvidt landets våbenlove nu bør ændres. Foto: .
En pige græder ved mindestedet Foto: .
Fra i dag tirsdag starter Sandy Hook Elementary School sin undervisning op igen. Den kommer dog til at foregå her, da skolen stadig undersøges som gerningssted. Skiltet foran den midlertidige skole byder eleverne velkommen Foto: .