Prøv avisen

Heftig debat om vejen til Gud

Sognepræst Kristine Hestbech satte gang i en livlig debat, da hun i et svar til en læser skrev, at der kun findes én Gud, men at der kan være flere veje til Gud. Foto: Erik Refner

Der er både opbakning til og krav om fyring af præster, der mener, at der findes flere veje til Gud. Her kan du få et overblik over debatten.

En storm af læserindlæg, solide mængder politisk tordentale og sågar et krav om fyring af en række præster.

Det er det foreløbige resultat af den diskussion, som blev skudt i gang fornyligt, da en række præster i Kristeligt Dagblad udtalte, at der findes andre veje til Gud end gennem Jesus.

Hele debatten tog sin begyndelse, da sognepræst Kristine Stricker på kristendom.dk besvarede et spørgsmål fra en af hjemmesidens læsere.

Her lød det fra Kristine Stricker, at der kun findes én Gud i dette univers og at "hos os har Gud vist sig i Jesus Kristus, som måske kun er én af mange veje til Gud".

Det svar førte dog straks til kritik fra Jonas Adelin Jørgensen, generalsekretær i Dansk Missionsråd.
Der kan ikke være flere veje til Gud, lød det fra Jonas Adelin Jørgensen, der i et nyt indlæg skrev, at "som kristne forstår vi kun, hvem den universelle, evige Gud er gennem mennesket Jesus af Nazaret".

At Kristine Stricker ikke står alene med sin tolkning, stod klart, da blandt andre Århus-biskop Kjeld Holm og Københavns domprovst Anders Gadegaard også understøttede tanken om, at mennesker med en anden tro kan finde Gud.
 
Den udmelding fik dog straks flere af de politiske partier til at kaste sig ind i debatten. Fra Dansk Folkeparti lød det, at der var grundlag for både en teologisk læresag og en fyring af de pågældende præster. De Konservative mente på samme måde, at det nu var på tide, at kirkeministeren tog en snak med de pågældende kirkefolk.

Lige så heftig har debatten været på Kristeligt Dagblads hjemmeside, hvor også holdningerne er delte. En lige så intens debat ser man i forbindelse med Kristine Strickers indlæg og i forbindelse med Dansk Folkepartis krav om en fyring af præster, der mener, at der er flere veje til Gud.