Prøv avisen
Billedserie

Jo mer' vi spiser sammen, jo gladere vi bli'r

Ældre sagen i Fjends inviterer til fælles spisning på Mønsted kro i forbindelse med det landsdækkende arrangement Danmark spiser sammen - folkebevægelsen mod ensomhed. Foto: Preben Madsen

Overalt i landet mødes mennesker i dag for at dele et måltid mad og lære hinanden at kende. "Danmark spiser sammen" er et arrangement, der har til formål at bekæmpe ensomheden

Langt over 500 steder i landet kan man i dag eller en anden dag i denne uge møde nye mennesker over et måltid mad. "Danmark spiser sammen - Folkebevægelsen mod ensomhed" hedder arrangementet, og der er allerede godt gang i kedler og komfurer mange steder, men bærende for ideen er mødet mellem mennesker. Flere end 60 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder står bag initiativet.

Visionen er at bekæmpe ensomheden. En undersøgelse fra slutningen af 2014 viste, at 212.000 danskere følte sig ensomme, svarende til knapt fem procent af befolkningen.

Folkebevægelsen håber, at de tal kan halveres i løbet af de næste fire år, og at måltider med endnu ukendte venner kan være en af vejene til at nå målet.

Man kan stadig melde sig til som vært eller møde op til en af de mange bespisninger. Se listen over arrangementer her: Danmark spiser sammen.

Middagsgæster og arrangører er meget velkomne til at dele deres billeder fra dagen med Kristeligt Dagblads læsere, så send dit bedste foto til os på mailadressen net@k.dk 

Fællesspisning i Nørrebrohallen i København under temaet "Danmark spiser sammen" som skal sætte fokus på ensomhed. Middagsgæster hilser på hinanden.

Skumfiduser er en sikker succes blandt de mindste ved fællesspisningen i Nørrebrohallen i København.

Hvad skal man tale med hinanden om over den gode mad? I Nørrebrohallen i København har arrangørerne lagt et ark til en såkaldt flip-flap, der kan bruges til at finde et emne...og måske kan man også få en god snak om, hvordan man overhovedet får foldet papiret på den rigtige måde.

"Hemmelig gæst" ved fællesspisningen i Nørrebrohallen var Kronprinsesse Mary.

På Mønsted Kro i Viborg har Ældre Sagen Fjends-Karup også inviteret til fællesspisning.

Med 233 fællesspisninger landet over tegner Ældre Sagen sig i øvrigt for de fleste invitationer til "Danmark spiser sammen."

Foto: Nikolai Linares
Foto: Nikolai Linares
Foto: Nikolai Linares
Foto: Nikolai Linares
Foto: Preben Madsen
Foto: Preben Madsen