Prøv avisen

Biskop bør tage afstand fra blasfemi

Det ville være virkningsfuldt, hvis biskop Henrik Stubkjær boykotter en blasfemi-udstilling på Skovgaard Museet og ikke taler ved ferniseringen, mener læser Foto: Kåre Viemose/ritzau

Biskop Henrik Stubkjær skal holde åbningstalen til en udstilling om blasfemi. Han tager forhåbentlig afstand til forhånelsen af Kristus, skriver en læser

For 14 år siden reagerede jeg, da kollegerne på min arbejdsplads blev svinet til i det offentlige rum. Nu reagerer jeg igen og på grund af en tilsmudsning af helt andre dimensioner.

Skovgaard Museet i Viborg åbner den 30. september udstillingen ”Billedstorm – blasfemi i kunsten fra Reformationen til i dag”.

Et af udstillingens billeder har allerede nu fået megen omtale, fordi det viser Kristus på korset nedsænket i urin.

Billedet er et foto fra 1987 af amerikaneren Andres Serrano. Dets titel er ”Immersion”, og som om dette i sig selv ikke er malende nok, er tilføjet i parentes ”Piss Christ”.

Hvad der har været baggrunden for Serranos foto, er ikke godt at vide, men her er tale om en forhånelse af Kristus i en sådan grad, at man som kristen kun må tage afstand fra dette svineri.

Imidlertid vil selveste biskop Henrik Stubkjær for en udsøgt skare ved ferniseringen i morgen holde åbningstalen, hvor han forhåbentlig tager afstand for forhånelsen af Kristus.

Men det ville være langt mere virkningsfuldt, hvis han i stedet boykotter, hvad der fra museumsleder Anne-Mette Villumsens side er en tilsvining af kristendommen.