Høj stemmeprocent ved bispevalg i Aarhus

Så er der lukket for at stemme til bispevalget i Aarhus. Traditionen tro var stemmeiveren stor blandt de stemmeberettigede

En stor andel af de stemmeberettigede ved bispevalget i Aarhus har været ved stemmeurnerne.
En stor andel af de stemmeberettigede ved bispevalget i Aarhus har været ved stemmeurnerne.

Alle stemmeberettigede i Aarhus Stift tilkendegav i dag, hvem af de to opstillede kandidater de helst ser som kommende biskop.

2.053 ud af de 2.267 sognepræster, repræsentanter for valgmenigheder og menighedsrådsmedlemmer, der har ret til at stemme ved bispevalget, gik i dag til urnerne for at pege på en afløser til bispeembedet i Aarhus Stift efter Kjeld Holm. 

I alt svarer det til en stemmeprocent på 91.

Stiftskontoret i Aarhus oplyser, at man håber at komme med det endelige resultat og dermed vinderen af bispevalget i morgen over middag. Kristeligt Dagblads netavis følger optællingen tæt.

Afløseren efter afgående biskop Kjeld Holm bliver enten Jens Maibom Pedersen eller Henrik Wigh-Poulsen.

Henrik Wigh-Poulsen er domprovst i Odense og stillede op ved bispevalget i Roskilde Stift i 2008. Henrik Wigh-Poulsen har tidligere ernæret sig som tekstforfatter på et reklamebureau og har været leder af Grundtvig-Akademiet på Vartov fra 2000-2008. 

Jens Maibom Pedersen er teolog og forstander på Diakonhøjskolen i Aarhus. Han blev i 2007 ordineret og indsat som ulønnet hjælpepræst i Frederikskirken i Aarhus-bydelen Højbjerg. Han har i mange år været engageret i det kirkelige børne- og ungdomsarbejde, blandt andet i FDF.