Prøv avisen
Bispevalg i Viborg

Arbejdsgruppen: Nu skal vi feste

Det fejres med champagne, at Henrik Stubkjær har vundet bispevalget. Foto: Scanpix Foto: Jens Bach

Det skal fejres, at Henrik Stubkjær har vundet bispevalget i Viborg, fortæller arbejdsgruppen

Det er en god dag i dag. Det er det ihvertfald for de 912 mennesker, som har stemt på Henrik Stubkjær som ny biskop i Viborg Stift. 

Nogen, der er særligt glade, er de mennesker, der har fulgt ham hele vejen, nemlig Stubkjærs arbejdsgruppe.

Den sidder Kai Bohsen i. Han er konstitueret sognepræst i Sunds og glad for den utvetydige sejr til Henrik Stubkjær:

"Jeg er lykkelig over, at valgresultatet blev så markant, som det blev. Det er en god baggrund for den nye biskop at gå i gang på. Så det kan ikke være bedre," siger Kai Bohsen.

Han tror på, at Henrik Stubkjærs ledelseserfaringer vil komme Viborg Stift til gode:

"Vi har haft en god biskop i Carsten Nissen. Henrik Stubkjær vil først og fremmest videreføre den linje. Men Stubkjær tilhører også en lidt yngre generation, og han er vant til at være sammen med rigtig mange mennesker. Det, tror jeg, er godt for stiftet," siger han. 

Betty Grønne Ahrenfeldt, som er provst i Skive Provsti, sidder i samme arbejdsgruppe. Hun er glad for, at Carsten Nissens linje i stiftet videreføres:

"Jeg tror, at det vil betyde en forlængelse af den tradition, der er i Viborg Stift, med fokus på diakoni og medmenneskelighed. Henrik Stubkjær repræsenterer en rummelighed. For det er vigtigt, at mindretallet i Folkekirken føler sig lige så meget hjemme, som andre. Henrik Stubkjær er selv som person god til at lytte til folk og til at finde de nødvendige kompromisser," siger hun.

Arbejdsgruppen for Henrik Stubkjær vil i dag mødes og markere en god og lang valgkamp. Som Betty Grønne Ahrenfeldt siger:

"Vi skal feste sammen."