Prøv avisen

Bollywoodstjerne idømt 26 års fængsel for blasfemi

Den pakistanske skuespillerinde Veena Malik Khan er blevet idømt 26 års fængsel, efter hun har optrådt i en angiveligt blasfemisk bryllupsscene, der ifølge domstolen vanærer profeten Muhammeds familie. Foto: STRDEL

En pakistansk skuespillerinde står til 26 års fængsel for blasfemi, efter at hun har opført en scene, der angiveligt var løst baseret på profeten Muhammeds datters bryllup

I Pakistansk tv kunne man for et par måneder siden se Bollywoodskuespillerinden Veena Malik Khan og hendes husbond, forretningsmanden Asad Bashir Khan, genopføre deres bryllupsceremoni.

Nu står de begge – inklusiv ejeren af medieselskabet, der huser tv-kanalen, som transmitterede programmet – til 26 års fængsel. Det skriver den engelske avis The Guardian.

En pakistansk domstol har idømt dem denne livstidslange straf på baggrund af deres ’ondsindede handlinger’ af blasfemi mod islam.

Årsagen er, at den genopførte bryllupsscene angiveligt skulle være løst baseret på den muslimske profet Muhammeds datters bryllup - og at der samtidig skulle være blevet spillet en såkaldt forargelig sang under ceremonien.

Derved havde de medvirkende altså besmittet Ahl al-Bayt, profeten Muhammeds familie, lød anklagen.

Der lød et ramaskrig, efter at tv-programmet blev sendt på kanalen Geo TV, og både Veena Malik Khan, hendes mand, medieselskabets ejer og værtinden på programmet blev anklaget for blasfemi. Geo TV og værtinden undskyldte, mens ægteparret Khan forlod Pakistan efter at have modtaget trusler fra ekstremister.

Der blev afsagt dom i sagen i tirsdags, og den passende straf blev altså vurderet til 26 års fængsel per næse. Dommeren i sagen beordrede endda politiet til at foretage anholdelserne efter landets antiterrorlovgivning i tilfælde af ulydighed.

Ægteparret Khan bor til daglig med deres lille barn i Dubai, og det er også der, de befinder sig nu. Derfra fortæller Veena Malik Khan, at familien har planer om at rejse tilbage til Pakistan i december og udfordre rettens afgørelse.

”26 års fængsel er livstid. Men jeg har tiltro til de højere domstole i Pakistan. Når den endelige dom kommer, vil den yde mig retfærdighed. Der kommer ikke til at ske noget slemt,” siger Veena Malik Khan til Gulf News.