Prøv avisen
Debat

Yahya Hassans bovlamme pointe ramte ved siden af

Forfatteren Kristian Ditlev Jensen (tv) fik i sidste uge en verbal lussing af digteren Yahya Hassan, som på Facebook blandt andet omtalte Kristian Ditlev Jensen som ”dit overvægtige kadaver af et overvægtigt kadaver at være”.

Blasfemiparagraffen siges at være under pres, og digteren Yahya Hassan (th) skulle have vist, at undertegnede ”ikke kan tåle mosten” i en Facebook-debat. Det er mildt sagt misvisende, skriver forfatter Kristian Ditlev Jensen (tv)

Sven Ove Pedersen skrev i et debatindlæg i torsdags i Kristeligt Dagblad, at blasfemiparagraffen er under pres.

Yahya Hassan skulle i den forbindelse, forstår man, have vist, at sociologen Henrik Dahl og undertegnede ”ikke kan tåle mosten” i en Facebook-debat.

Det er mildt sagt misvisende, al den stund vi begge har reageret med høflighed – uagtet at vi begge har været udsat for noget, en advokat i et radioprogram siden har kaldt injurier.

Det ville faktisk også have været misvisende, hvis vi reelt havde reageret knap så positivt, for man må jo gerne forsvare sig. Men det ville faktisk også have været misvisende, hvis vi havde været fuldkommen rasende, for det må man også gerne være.

Hvad man ikke må være, er voldelig, som muslimer er det, når man tegner deres profet for sjov. Eller injurierende, som digtere er, når de prøver at få en bovlam pointe hjem som dække for, at de sidder og skriver midt om natten i en tilstand, kun guderne ved hvad påvirkes af.

Så faktisk er sagen nøjagtig omvendt af det, Sven Ove Pedersen siger. Henrik Dahl og undertegnede har tålt mosten – til den store guldmedalje – og det endda også, da den var så rådden og ildelugtende, at mange nok ville have brækket sig.

Kristian Ditlev Jensen
forfatter