Prøv avisen

Rift om pladserne på ferielejre: Trængte familier søger hjælp

På baggrund af de mange tidlige ferieansøgninger og en kraftig stigning i antallet af ansøgninger om julehjælp sidste år, forudser generalsekretæren, at der i år kommer ekstra pres på ferielejrene. Foto: FINN FRANDSEN

Allerede på førstedagen har markant flere søgt om hjælp til at komme på sommerferielejre i forhold til tidligere

For mange er ferie lig med frihed og fornøjelser. Men for familier, som ikke har råd til at tage nogen steder hen, kan ordet sommerferie allerede nu give ondt i maven og søvnløse nætter.

Det oplever man hos de hjælpeorganisationer, der arrangerer ferielejre for trængte børn og familier.

I flere år har antallet af ansøgninger om feriehjælp været stigende, og i år ser der ud til at blive ekstra rift om pladserne, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem til DR Syd.

I går, hvor man åbnede for ansøgninger, var næsten tusind logget ind, og over 300 har allerede afsluttet en ansøgning.

- Det er virkelig mange allerede på førstedagen, og det er markant flere, end vi har oplevet før så tidligt i processen, siger Klaus Nørlem.

På baggrund af de mange tidlige ferieansøgninger og en kraftig stigning i antallet af ansøgninger om julehjælp sidste år, forudser generalsekretæren, at der i år kommer ekstra pres på ferielejrene.

Blandt andet derfor har man indsamlet midler til, at flere børn i år kan komme på ferielejr.

- Det betyder virkelig meget for børnene at kunne trække stikket og komme væk fra en hverdag, som måske er fyldt med mange udfordringer. Den energi, det giver, betyder meget for familierne på lang sigt, siger han.

I lokalafdelingen i Vejen mærker de i år også et øget behov for at søge om feriehjælp. Her har man mulighed for at sende 15 familier på ferieophold, men der er allerede 21, som har søgt.

- Vi kan kun henvise til hovedorganisationen og til andre hjælpeorganisationer, og jeg håber virkelig, at vi kan tilgodese så mange som muligt, siger Preben Pedersen, formand for Dansk Folkehjælp i Vejen.