Benedikte Vejlby Baggesgaard

Præst og sexolog
Benedikte Vejlby Baggesgaard (f. 1967) er cand.teol og præst i Holme Sogn i Århus og cafe-præst på Café Parasollen i Viby, et værested for udsatte. Derudover har hun en 3-årig uddannelse som specialist i sexologisk rådgivning, uddannet ved DACS. Hun holder foredrag om, hvordan tro og seksualitet kan hænge sammen og frugtbargøre hinanden, og underviser kommende sexologer i bibel- og kirkehistoriske vinkler på seksualiteten. Benedikte Vejlby Baggesgaard har fra sommeren 2020 været panelist på kristendom.dk og religion.dk, hvor hun besvarer spørgsmål om kærlighed, seksualitet og samliv.

Mest læste

Spørg

Hvad siger Bibelen om ung kærlighed?

En ung kristen er i tvivl om, hvordan han og hans kæreste må udfolde deres unge kærlighed. For hvad siger Bibelen egentlig om ting som oralsex? Benedikte Vejlby Baggesgaard, der er præst og sexolog, svarer.

Spørg

Hvad vil det sige at elske sin næste som sig selv?

En læser undrer sig over, hvad det betyder, at man skal "elske sin næste som sig selv". Står der noget i Bibelen om, hvordan man elsker sig selv? Benedikte Vejlby Baggesgaard, der er præst og sexolog, svarer