Michael Bach Henriksen

Kulturredaktør

Født 1974. Cand. mag. i litteraturhistorie og amerikanske studier fra Aarhus Universitet 2000. Underviser på Engelsk Institut sammesteds 2000-2004. Fra 2005 kulturredaktør på Kristeligt Dagblad. Har skrevet bøgerne ”USA i det 20. århundrede” (2002), ”Historier om Amerika. Aktuelle strømninger i USA´s litteratur” (red) (2010) og "Vide Verden: Jerusalem" (red) (2014).

Mest læste

Essay

Til ønskesedlen: Her er de bedste bøger i 2018

Litterære institutioner ligger i ruiner, men de gode bøger skal nok overleve. Kristeligt Dagblads boganmeldere har udvalgt de bedste bøger fra 2018

Bog

Den amerikanske drøm lever - men ikke for alle

I dag fejrer USA sin afhængighed på et tidspunkt, hvor flere og flere har svært ved at realisere den amerikanske drøm. Ny bog på dansk indkredser den historiske baggrund for drømmen og undersøger, om det er i kirken, militæret, kulturen eller på universitetet, at drømmen bedst udleves i dag?

Interview

Norsk forfatter: Jeg drømmer om den store stilhed fremfor at udleve min politiske pligt

Den norske succesforfatter Per Petterson har svært ved at bevare optimismen, som årene går. Men han fortsætter med at beskrive tidens gang i noget af den smukkeste prosa, man kan finde, aktuelt i den anmelderroste roman ”Mænd i min situation”

Bog

Knausgaards samling af essays er fantastisk inspirerende læsning

5 stjerner

Ny essaysamling fra den verdensberømte nordmand er trods det strittende præg en enhed i kraft af forfatterens stemme, vilje til at sætte sig selv på spil og modet til overrumplende og stærkt modernitetskritiske generaliseringer

Fotobog

Skelsættende fotobog om livet på samfundets bund i USA

6 stjerner

Forfatteren og fotografen Chris Arnade befandt sig i toppen af samfundet, men begav sig ud i de fattigste egne af USA. Og blev meget overrasket over, hvad han fandt. Nu er hans erfaringer samlet i den skelsættende og øjenåbnende bog ”Dignity”